Klappa havsdjuren

Klappa havsdjurenKlappa-böcker med olika material är roliga alternativ till klassiska pekböcker för bebisar och småbarn. Boken Klappa havsdjuren presenterar bland annat valen, hajen, bläckfisken, rockan och andra djur som lever i havet.

Vi får prova att klappa bland annat en sträv haj, en plastig delfin och en mjuk val. Det finns även luckor att öppna och mycket fakta om djuren att ta del av.

Det är roligt med ett alternativ till de vanliga klappa husdjuren- och bondgårdsdjuren-böckerna och jag gillar att det till skillnad från vanliga pekböcker finns en del fakta om djuren. Det ger boken en lite längre hållbarhet och kan nog roa även 2-3-åringar.

klappa havsdjuren


Klappa havsdjuren
Författare: Nathalie Choux
Förlag: Rabén & Sjögren (2011)
ISBN: 9789129678987
Antal sidor: 14
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Författare: Sara H

Jag heter Sara och är en riktig biblioteksknarkare. Jag var redan som liten en bokslukare som startade med Max-pekböcker i bibliotekshyllorna för att senare gå vidare till science fiction-, psykologi- och föräldraskapshyllorna. Jag har två döttrar födda 2007 och 2011. Båda barnen delar mitt stora intresse för böcker. Yngsta dottern Stella har varit en bokälskare sedan tidig ålder, hon tycker särskilt om Stina Wirséns Vem-böckerna och böcker om fåglar. Själv har jag ett stort intresse för dinosaurier som jag har lyckats smitta ner min äldsta dotter Molly med genom ett stort antal dinosaurieböcker för barn (dock känns det som att nästan alla dinoböcker är för barn...). Jag är utbildad medie- och kommunikationsvetare och har även studerat kulturvetenskap och sociologi. Som feminist är jag noggrann med vilken bild av kön som böckerna förmedlar. Jag försöker aktivt välja böcker som jag anser stärker mina döttrars könsidentitet. Ett annat tema jag är intresserad av är HBTQ och heteronormativiteten - ett ämne som tyvärr inte så ofta finns med i barnböckerna. Till vardags jobbar jag som webredaktör/webdesigner på en webbyrå i Göteborg och jag har ett stort intresse för föräldraskap, psykologi, samhällsfrågor och jämställdhet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *