Snillerik och Bo i Trollskogen

trolletJag fann den här boken charmig och den för tankarna till klassiska gamla sagor. Det kan vara befriande ibland att läsa en bok som inte handlar om dagis, stressade föräldrar eller vardagliga ting från verkligheten. Här handlar det om ett troll och hans adoptivbror som är en mus. Man får följa deras bravader från att de är små till att de blir stora och går på dans. De är trots sina olikheter nära varandra. Trollet Snillerik ser möjligheter där musen Bo ser problem.

Texten är skriven på rim, vilket jag oftast brukar ha lite svårt för men Elisabet Österlund gör det på ett roligt och finurligt sätt. Illustrationerna är gjorda av Per-Gunnar Johansson och har en stil som passar ihop med sagan. En fin bok om syskonskap och vänskap. Passande ålder 3-6 år.

 


Snillerik och Bo i Trollskogen
Författare: Elisabet Österlund
Illustratör: Per-Gunnar Johansson
Förlag: Idus
Utgivning: 201211
ISBN: 9789187001284 Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Författare: Sanna Juhlin

Mitt namn är Sanna Juhlin och jag är författare. Böcker & film är mina stora intressen i livet förutom min familj. Min make och jag har två barn tillsammans, Isabelle född 2003 och Gustav född 2007. Vi bor vid solkusten, i vackra Söråker som ligger några mil norr om Sundsvall. Under våren 2013 kommer min femte barnbok ut. ”Ett hus med många dörrar” som illustrerats av Millis Sarri och är vår andra barnbok tillsammans. Vombat heter förlaget som ger ut den. Jag blir även publicerad med min andra roman. "De Sömnlösa" kommer ut som ebok under jan/feb 2013 och är en paranormal romance - alltså en kärleksroman med övernaturliga inslag. Främst älskar jag barnböcker och vi läser mycket barnböcker i vår familj. Jag tycker om helheten av en barnbok och hur den får mig att må och känna. Jag tycker även om att se/höra mina barns reaktioner då vi läser och vi diskuterar mycket kring bilder och handling. Just nu studerar jag litteraturvetenskap på Universitet och är nybliven regionombud för Västernorrland med uppdrag från Sveriges Författarförbund. Jag är också medlem i Författarcentrum Norr där man kan boka mig till olika författarbesök.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *