Stora boken med roligt klotter och andra ritövningar Mode & Design

Jag fick hem Stora boken med roligt klotter och andra ritövningar Mode & Design från en serie klotterböcker av Fiona Watt.

Här uppmuntras man till att designa egna smycken, skapa mönster på tröjor, rita frisyrer och annat roligt klotter. Det är rejäla tjocka album. Ofta får man tips på hur man kan rita men böckerna uppmuntrar verkligen den kreativa skaparlusten och jag tycker de inte bara vänder sig till barn utan även till ungdomar och vuxna som älskar att teckna och skapa. Den har kort text som förklarar lite hur man kan göra men kräver egentligen ingen läsförståelse för den som inte knäckt läskoden ännu. Det är fritt att rita som man vill också.

Den här målarboken är verkligen fin men jag kan inte sluta att jämföra den med en annan som min 9 åriga dotter har sedan tidigare. Därför vill jag gärna nämna den också.

Klottra & Lär – Stora klotterboken med Roliga fakta av Ellinor Duffy är ett snäpp bättre eftersom den har ett bredare register över klotterövningar. Här blandas fakta om rymden, dinosaurier, havet, vulkanutbrott, djur, filminspelningar, blommor och en hel del annat att klottra och teckna. Jag upplever även illustrationerna mer genomtänkta och fint skildrade men författaren använder sig här av fyra olika illustratörer medan den förstnämnda har två stycken. Här krävs det att man kan läsa för att få ut något av alla spännande ämnen som beskrivs här. Korta fakta blandas med roliga uppslag där man kan rita och skapa.

Nu älskar min dotter att rita mönster, hitta på egna designade väskor och skor så jag förmodar att hon kommer att älska Mode & design. Båda böckerna är utgivna av Tukan förlag. De är värda sitt pris för här får man verkligen mycket för pengarna. En bok som håller hela jullovet. Se bara till att inte glömma tuschpennorna eller de pennor man föredrar för det finns mycket att rita och skapa här.

Jag visar några bilder här nedanför. Den första är ur Klottra & Lär där min dotter fått skapa en egen robot. De andra längst ned är klotterövningar från Mode & Design. Jättefina bokgåvor att ge bort till någon som älskar att rita.


Stora boken med roligt klotter och andra ritövningar Mode & Design
Författare: Fiona Watt
Illustratör: Antonia Miller och Non Figg
Förlag: Tukan
Antal sidor 96
Utgivning: 201212
ISBN: 9789174015867 Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Klottra & Lär STORA klotterboken med ROLIGA FAKTA
Författare: Elinor Duffy
Illustratörer: Holly Blackman, Nicola Farrell, Evan Nave, Jay Wright
Förlag: Tukan
Utgivning: 201210
ISBN:9789174015454 Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Författare: Sanna Juhlin

Mitt namn är Sanna Juhlin och jag är författare. Böcker & film är mina stora intressen i livet förutom min familj. Min make och jag har två barn tillsammans, Isabelle född 2003 och Gustav född 2007. Vi bor vid solkusten, i vackra Söråker som ligger några mil norr om Sundsvall. Under våren 2013 kommer min femte barnbok ut. ”Ett hus med många dörrar” som illustrerats av Millis Sarri och är vår andra barnbok tillsammans. Vombat heter förlaget som ger ut den. Jag blir även publicerad med min andra roman. "De Sömnlösa" kommer ut som ebok under jan/feb 2013 och är en paranormal romance - alltså en kärleksroman med övernaturliga inslag. Främst älskar jag barnböcker och vi läser mycket barnböcker i vår familj. Jag tycker om helheten av en barnbok och hur den får mig att må och känna. Jag tycker även om att se/höra mina barns reaktioner då vi läser och vi diskuterar mycket kring bilder och handling. Just nu studerar jag litteraturvetenskap på Universitet och är nybliven regionombud för Västernorrland med uppdrag från Sveriges Författarförbund. Jag är också medlem i Författarcentrum Norr där man kan boka mig till olika författarbesök.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *