Lego Harry Potter: Bygg den magiska världen

Lego Harry PotterMin första tanke var ”åh vad kul, en bok där en kan få tips om hur en kan bygga Harry Potter-världen i lego”. Men efter en genombläddring inser jag snabbt att det är en guide till hur en kan köpa Harry Pottervärlden i lego. Lego Harry Potterboken är en komplett guide till alla Harry Potter legoset som släppts sedan 2001 då den första filmen ”Harry Potter och de vises sten” visades på bio.

Konceptet känns igen från boken om Lego Star Wars. Boken innehåller bland annat en tidslinje med alla set som släppts, presentationer av olika karaktärer och deras olika utseenden och kläder genom tiderna, olika byggnader och av lego iscensatta händelser från böckerna. Det finns faktarutor, information om specialbitar som tagits fram för Harry Potterseriens skull och mängder med detaljer om olika byggen. För legonörden finns mycket fakta att fördjupa sig i. Längst bak i boken finns ett uppslag med alla minifigurer från de olika legoseten och där kan en lätt identifiera om en har en Professor Snape från 2001, 2004, 2007 eller 2010.

Det är spännande att ta del av den enorma detaljrikedom och all möda som lagts ner för att skapa den perfekta Harry Pottervärlden i Lego. Boken är ett riktigt bra uppslagsverk för samlaren och legoentusiasten.

Går det att bygga något eget från boken då? Jo, det går faktiskt. Med hjälp av de stora, detaljerade bilderna kan en själv lista ut vilka bitar som behövs och göra fina byggen. Jag provade att bygga familjen Weasleys hus Kråkboet och det gick faktiskt rätt bra trots begränsningen av de bitar jag hade hemma samt att det var svårt att bygga de sidor av huset som inte syns lika bra på bilderna i boken. (jag modifierade min version så att den skulle bli bredare och mer lättlekt).

Min version av Kråkboet
Originalversionen av Kråkboet

Boken är ett måste för alla Lego Harry Potterfans.


LEGO Harry Potter: Bygg den magiska världen
Författare: Elizabeth Dowsett
Förlag: Bonnier Carlsen (2012)
ISBN: 9789163871696
Antal sidor: 208
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Författare: Sara H

Jag heter Sara och är en riktig biblioteksknarkare. Jag var redan som liten en bokslukare som startade med Max-pekböcker i bibliotekshyllorna för att senare gå vidare till science fiction-, psykologi- och föräldraskapshyllorna. Jag har två döttrar födda 2007 och 2011. Båda barnen delar mitt stora intresse för böcker. Yngsta dottern Stella har varit en bokälskare sedan tidig ålder, hon tycker särskilt om Stina Wirséns Vem-böckerna och böcker om fåglar. Själv har jag ett stort intresse för dinosaurier som jag har lyckats smitta ner min äldsta dotter Molly med genom ett stort antal dinosaurieböcker för barn (dock känns det som att nästan alla dinoböcker är för barn...). Jag är utbildad medie- och kommunikationsvetare och har även studerat kulturvetenskap och sociologi. Som feminist är jag noggrann med vilken bild av kön som böckerna förmedlar. Jag försöker aktivt välja böcker som jag anser stärker mina döttrars könsidentitet. Ett annat tema jag är intresserad av är HBTQ och heteronormativiteten - ett ämne som tyvärr inte så ofta finns med i barnböckerna. Till vardags jobbar jag som webredaktör/webdesigner på en webbyrå i Göteborg och jag har ett stort intresse för föräldraskap, psykologi, samhällsfrågor och jämställdhet.

En kommentar till “Lego Harry Potter: Bygg den magiska världen”

  1. Men alltså. Är det en bok eller en reklamkatalog? Jag har lite svårt för”böcker” vars enda syfte är att man ska köpa nåt. Lego är kul, men det känns som om man mest förväntas köpa en dyr förpackning där man kan bygga just den där scenen från just den filmen, leka just det och sen ska man önska sig mer lego…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *