Gul!

Helena Eriksson skrev nyligen om en av de nyaste böckerna i Bebisbrokiga-serien, nämligen Sov!. Samtidigt som den kom även Gul! och den har jag läst.

Gul! är en härligt charmig, tokig och kreativ färgfest, full av skaparglädje! Här möter vi de små brokiga i målartagen. Först kommer Liten Skär och målar gult. Sen kommer lilla Bosse och målar rött. Lilla Ruta målar smala blå streck. Så fint det blir! Men sen kommer Lilla Hjärtat och målar svart! Jättemycket svart! Nu syns inte de andra färgerna… men vad händer sen?

Jag tycker att Bebisbrokiga är en trevlig och annorlunda serie och jag föll verkligen för allt färgkladd i Gul!. Jag hade inte tänkt skaffa den, men när jag väl sett den kunde jag ändå inte låta bli… Perfekt för alla små barn som älskar att måla! Den här sortens pekbok håller ju längre än de allra enklaste med bara illustrerade ord.


Gul!
Författare & illustratör: Stina Wirsén
Förlag: Bonnier Carlsen (juni 2012)
ISBN: 9789163871542
Antal sidor: 18
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Författare: Helena Ferry

Jag heter Helena Ferry och gillar att läsa, skriva och dricka te. Medan barnen var små läste jag såklart mycket småbarnsböcker och skrev ofta om dem här på Barnboksprat. Jag läser fortfarande kapitelböcker med yngsta barnet. och ungdomsböcker läser jag gärna för min egen skull. Jag tycker för övrigt att vuxna borde läsa mer ungdomsböcker! Det händer att jag lobbar för det lite diskret genom att ge bort ungdomsböcker i present. Till vardags jobbar jag med att bygga webbplatser. Det praktiska arbetet med bloggen bakom kulisserna faller därför på min lott, faktiskt är jag mer administratör än skribent numera. Mer om mig finns att läsa på min vardagslivsblogg Helenas dagar.

2 reaktioner till “Gul!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *