Mera Max: Max i djurparken

Mera Max: Max i djurparken är första delen i serien Mera Max och den ingår även i Rabén & Sjögrens serie Lättläst tillsammans med bland annat böckerna om Familjen Monstersson.

Max är med sin pappa i djurparken och blir kompis med giraffen. han vill att giraffen ska flytta hem till honom men mamma säger att soffan är för liten. Det är då Max pappa kommer med den fiffiga idén att han kan byta med giraffen och rätt som det är har också Max kompisars pappor bytt plats med några av djuren. Men har verkligen papporna och djuren så roligt i sina nya hem?

Det här är som sagt en lättläst-bok och den riktar sig till barn som precis lärt sig att läsa. Det är enkla korta meningar och även korta rader så att barnen ska hinna följa texten utan att tappa bort sig vid radbyte. Jag kan ändå inte låta bli att tycka att texten är lite tråkig och mina tankar går till gamla läseböcker av typen ”Mor ror” och ”Far är rar”. För att jämföra med ovan nämnda Familjen Monstersson-böckerna har de ett helt annat språk och är ändå lättlästa. Bilderna är desto roligare även om jag får lite Madagaskar-känsla (dvs filmen) och själva storyn är ju faktiskt riktigt skruvad, i positiv bemärkelse.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Mera Max: Max i djurparken
Författare: Mari Kjetun
Illustratör: Johan Egerkrans
Förlag: Rabén & Sjögren (2012)
ISBN: 9789129683783
Antal sidor: 29
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Författare: Veroniqa Sjöquist

Jag heter Veroniqa och är omåttligt förtjust i böcker och läsning sen barnsben. Då svämmade min bokhylla över av Fem-böcker, Wahlströms röd-gröna ryggar och allsköns hästböcker. Jag arbetar som lärare i åk F-3 och läser mycket litteratur för barn och unga på jobbet men också hemma för att hålla mig à jour och för att många böcker i den här kategorin helt enkelt är så vansinnigt bra! Att högläsa en bok för barn är så mycket mer än att bara läsa texten och titta på bilderna. Presentationen, uppläsningen och samtalet kring boken skapar en helhetsupplevelse.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *