Harry Potter fans – kolla in detta!

Genom bloggen Tonårsboken fick jag idag veta något som åtminstone gått mig helt förbi; att Warner Bros. har öppnat en Studio Tour London där man kan besöka platsen för inspelningarna av Harry Potter-filmerna! Wow! Det är väl bara att erkänna att jag är en 38-årig Potternörd. Det kan ha att göra med att vi på skolan där jag arbetar jobbade med att bygga kulisser m.m. till flera Harry Potter Konvent som Svenska kyrkan anordnade när böckerna var som mest i ropet. Jag tror jag måste ta en tur till London inom en snar framtid!

Bland annat utlovas följande:

  • Gå in i och upplev den stora salen (där de bland annat åt mat)
  • Utforska Dumbledores kontor och upptäck saker du aldrig sett förut
  • Gå på de berömda kullerstenarna i Diagongränd
  • Se utsidan av byggnaderna där Harry och hans vänner köpte sina trollstavar, bröderna Weasleys skämtbutik, Gringotts bank med flera
  • Se kända rekvisita från filmerna såsom Harrys Nimbus 2000 kvast och Hagrids motorcykel

http://youtu.be/K7mLsvaaZ0g

Författare: Helena Eriksson

Jag heter Helena Eriksson och i juli 2019 kom jag tillbaka som skribent för Barnboksprat efter en tids frånvaro. Jag längtade tillbaka och togs emot med öppna armar! Mina barn börjar bli ganska stora nu (födda 2006 och 2010), så kommande recensioner blir nog till större delen av ungdomsböcker. Det gynnar ju även mig i mitt yrke som lärare i svenska och engelska på högstadiet. För övrigt så tycker jag om jordnötsringar, choklad, att baka och att skriva brev (på de gamla hederliga viset, med papper och penna)!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *