Harry Potter fans – kolla in detta!

Genom bloggen Tonårsboken fick jag idag veta något som åtminstone gått mig helt förbi; att Warner Bros. har öppnat en Studio Tour London där man kan besöka platsen för inspelningarna av Harry Potter-filmerna! Wow! Det är väl bara att erkänna att jag är en 38-årig Potternörd. Det kan ha att göra med att vi på skolan där jag arbetar jobbade med att bygga kulisser m.m. till flera Harry Potter Konvent som Svenska kyrkan anordnade när böckerna var som mest i ropet. Jag tror jag måste ta en tur till London inom en snar framtid!

Bland annat utlovas följande:

  • Gå in i och upplev den stora salen (där de bland annat åt mat)
  • Utforska Dumbledores kontor och upptäck saker du aldrig sett förut
  • Gå på de berömda kullerstenarna i Diagongränd
  • Se utsidan av byggnaderna där Harry och hans vänner köpte sina trollstavar, bröderna Weasleys skämtbutik, Gringotts bank med flera
  • Se kända rekvisita från filmerna såsom Harrys Nimbus 2000 kvast och Hagrids motorcykel

Författare: Helena Eriksson

Jag heter Helena Eriksson och är beroende av böcker av alla slag! Jag tycker om att läsa tyst, läsa högt, läsa för njutning, läsa för att lära och att läsa för att ge andra en upplevelse. Att hjälpa andra att upptäcka glädjen med att läsa försöker jag göra ofta genom att läsa för min son (född 2006) för min dotter (född 2010) och i mitt yrke som lärare för mina tonårselever.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *