Barnböcker på Bookcrossing

Ni känner väl till konceptet med vandringsböcker och sajten Bookcrossing som gör det möjligt att registrera vandringsböcker för att sedan följa deras väg (förutsatt att de som hittar boken kikar in och skriver någonting)?

Jag har hittat många bra böcker via Bookcrossing och jag tycker också att det är ett trevligt sätt att gallra i bokhyllan på. Hittills har jag inte sett några barnböcker som bookcrossingböcker, utan på sin höjd ungdomsböcker. Det är dags att ändra på det, tycker jag. Och jag börjar naturligtvis med att föregå med gott exempel. Barnboksprat har numera ett Bookcrossing-konto och en drös böcker är på väg ut. Dessa har jag registrerat:

Nu ska jag bara klura ut vad jag ska göra av dem. Förslag?

Författare: Helena Ferry

Jag heter Helena Ferry och gillar att läsa, skriva och dricka te. Medan barnen var små läste jag såklart mycket småbarnsböcker och skrev ofta om dem här på Barnboksprat. Jag läser fortfarande kapitelböcker med yngsta barnet. och ungdomsböcker läser jag gärna för min egen skull. Jag tycker för övrigt att vuxna borde läsa mer ungdomsböcker! Det händer att jag lobbar för det lite diskret genom att ge bort ungdomsböcker i present. Till vardags jobbar jag med att bygga webbplatser. Det praktiska arbetet med bloggen bakom kulisserna faller därför på min lott, faktiskt är jag mer administratör än skribent numera. Mer om mig finns att läsa på min vardagslivsblogg Helenas dagar.

3 reaktioner till “Barnböcker på Bookcrossing”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *