Saras bokreafavoriter

Helena tipsade om många bra böcker som säljs på bokrean som startar idag. Själv har jag klickat hem följande favoriter till min fyraåring.

Sarah Sheppard presenterar de olika dinosauriegängen på ett humoristiskt och lagom faktaspäckat sätt. Perfekt som första dinobok till entusiasterna!

Favoritillustratören Axel Scheffler har skapat underbart söta katter som illustration till Julia Donaldsons härliga bok på vers.

Pija Lindenbaums heltokiga bok om Siv som sover över hos sin kompis. Klasskildringar, grävlingar som slåss i köket och en liten mormor är några av ingredienserna.

Petras prick har jag inte läst, men den fick fin kritik här på Barnboksprat. Maria Nilsson Thore är en av mina favoritillustratörer.

Gruffalon är ett annat otestat kort, men det kan väl aldrig bli fel med Julia Donaldson/Lennart Hellsing och Axel Scheffler som illustratör?

Vad har du hittat för favoriter på bokrean?

Författare: Sara H

Jag heter Sara och är en riktig biblioteksknarkare. Jag var redan som liten en bokslukare som startade med Max-pekböcker i bibliotekshyllorna för att senare gå vidare till science fiction-, psykologi- och föräldraskapshyllorna. Jag har två döttrar födda 2007 och 2011. Båda barnen delar mitt stora intresse för böcker. Yngsta dottern Stella har varit en bokälskare sedan tidig ålder, hon tycker särskilt om Stina Wirséns Vem-böckerna och böcker om fåglar. Själv har jag ett stort intresse för dinosaurier som jag har lyckats smitta ner min äldsta dotter Molly med genom ett stort antal dinosaurieböcker för barn (dock känns det som att nästan alla dinoböcker är för barn...). Jag är utbildad medie- och kommunikationsvetare och har även studerat kulturvetenskap och sociologi. Som feminist är jag noggrann med vilken bild av kön som böckerna förmedlar. Jag försöker aktivt välja böcker som jag anser stärker mina döttrars könsidentitet. Ett annat tema jag är intresserad av är HBTQ och heteronormativiteten - ett ämne som tyvärr inte så ofta finns med i barnböckerna. Till vardags jobbar jag som webredaktör/webdesigner på en webbyrå i Göteborg och jag har ett stort intresse för föräldraskap, psykologi, samhällsfrågor och jämställdhet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *