Malins fyra små bokfynd

Samlingsvolym med cd till Hellsings 90-års dag.

Albin får följa med ett barn till Vikingatiden via Löfgrens roliga färgvärld.

Charmiga figurer vill verkligen ut i regnet!

En lite annorlunda bok att räkna med.

Författare: Malin Alvasdotter

Mitt namn är Malin och jag har 6 barn födda mellan 1998-2015 och jag tycker att deras bokintresse ger mig en bra inblick i olika sorters böcker för olika åldrar. Jag är utbildad inom Biblioteks- och informationsvetenskap och skriver själv på olika bokprojekt, så där som säkert många skrivande drömmande själar gör. I mitt skrivande för barn är det poetiska i livet och i naturen min drivkraft. Mitt intresse för miljö är mycket stort och tidigare drev jag bloggen MalvaLin, som också är mitt miljövänliga företags namn. Jag tilltalas oerhört av vackra eller spännande illustrationer. Det kan avgöra om jag tar en bok i min hand och sådan var jag även som barn, på gott och ont. Men det är ju så att bilder kan vara fantastiska ihop med en text och jag uppskattar även när böcker för äldre barn har illustrationer.

2 reaktioner till “Malins fyra små bokfynd”

 1. Lördagen den 10 mars kl. 14.00 hyllar vi alla Sveriges ordekvilibrist – Lennart Hellsing.

  Tanken med programmet är att belysa och informera om Hellsing, både som vuxen- och barnboksförfattare.
  Något som långt ifrån alla känner till är ju Hellsings böcker och skrifter direkt utgivna för den vuxna läsekretsen.
  Hans reportage från skilda länder i en rad tidningar och tidskrifter, skivutgivningen  och mycket mycket mera …

  Programmet på Stadsbiblioteket med kulturjournalisten Nisse Larsson, som skrivit biografin Hela Hellsing,
  illustratörerna Fibben Hald (som ju illustrerat både barn- och vuxenböcker av Hellsing) och Charlotte Ramel
  samt kompositören Gunnar Edander och dramatikern/  regissören Agneta Elers-Jarleman med succémissikalen Katter byggd på Hellsings finurliga kattdikter kommer att hylla Lennart Hellsing med dunder och brak.

  Lennart Hellsing närvarar själv under programmet i Rotundan Sveavägen 73 i Sthlm.

 2. Tack för upplysningen om programmet, det låter otroligt intressant! Önskar jag bodde närmre Stockholm!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *