Recept för en flygtur

Recept för en flygtur är den tredje boken om Abbe. Malin Skals har skrivit om Min första världssensation och Marit Jonsson tog sig an Den skräckslagne stekelsamlaren. Recept för en flygtur hamnade på mitt bord och jag har läst den helt fristående från de två föregångarna. Jag missade säkert en hel del bakgrund, men det var ingenting jag stördes av under läsningen.

Abbe har höstlov hos mormor och morfar i Istermyrträsk. Allt är botten. Kompisarna är glada för att melodifestivalidolerna SUCK ska uppträda på Medborgarhuset i Istermyrträsk, men Abbe tycker inte om sån musik. Däremot förälskar hon sig i punk och det supercoola punkbandet Up Yours från Flurkmark. SUCK behöver förstås ett förband, så Abbe drar i trådar för att det ska bli Up Yours.

Abbes kompis Antón har en annan sorts bekymmer. Han blir mobbad av coola Christoffer och hans gäng och det blir bara värre och värre. Det är dags för en räddningsaktion!

Annalena Hedman blandar glädje och allvar till en njutbar kompott som är riktigt trevlig att läsa. Förlaget rekommenderar den för åldersgruppen 9-12 år.

Recept för en flygtur finns även som e-bok!


Recept för en flygtur
Författare: Annalena Hedman
Förlag: Rabén & Sjögren (januari 2012)
Antal sidor: 139
ISBN: 978-91-29-68042-3
Smakprov: smakprov.se
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Författare: Helena Ferry

Jag heter Helena Ferry och gillar att läsa, skriva och dricka te. Medan barnen var små läste jag såklart mycket småbarnsböcker och skrev ofta om dem här på Barnboksprat. Jag läser fortfarande kapitelböcker med yngsta barnet. och ungdomsböcker läser jag gärna för min egen skull. Jag tycker för övrigt att vuxna borde läsa mer ungdomsböcker! Det händer att jag lobbar för det lite diskret genom att ge bort ungdomsböcker i present. Till vardags jobbar jag med att bygga webbplatser. Det praktiska arbetet med bloggen bakom kulisserna faller därför på min lott, faktiskt är jag mer administratör än skribent numera. Mer om mig finns att läsa på min vardagslivsblogg Helenas dagar.

En kommentar till “Recept för en flygtur”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *