En egen mina vänner-bok

Till hösten början mitt äldsta barn förskoleklass och vi har börjat pyssla lite smått inför denna stora händelse. Han kommer att träffa många nya personer och vi tyckte att det var trevligt att göra en egen mina-vänner-bok, helt med frågor som min son valt. Sedan satte vi ihop frågor tillsammans med bilder som en fotobok.

Denna gång valde vi att göra boken på ICA Foto, som samarbetar med Photobox.

Fotoboksformatet heter Fotobok Spiral och har måtten 20x20cm samt 30 sidor.

Summa inklusive frakt: 209:-
Vi är nöjda med resultatet och leveransen var snabb. Det fanns även många fina bakgrunder att välja på till sidorna.

Frågorna i boken

* Vad heter du?
* När fyller du år?
* Vad heter dina föräldrar?
* Har du några djur?
* Vilken är din favoritmat?
* Vilken sorts glass tycker du bäst om?
* Vilket är det bästa laget i fotboll?
* Vilken är din favoritbokstav?
* Vilket är det bästa leklandet?
… och vilket är det bästa museet?
* Vilket är ditt favoritdjur?
* Vilken bok tycker du bäst om?
* Vilken är din favoritblomma?
* Vilken är din favoritlåt?
* Vilken färg är bäst?
* Vad skulle du vilja bli när du blir äldre?
* Säg ett land du skulle vilja åka till.

zp8497586rq

Författare: Emma Lindström

Jag heter Emma Lindström och tycker att det är jättespännande att få ta med dig på några av de resor jag gör i barnböckernas värld. För det mesta läser jag för mina två barn, Elis, som föddes direkt efter stormen Gudruns ankomst vintern 2005 och Olof, som föddes fredagen den 13, våren 2007. Med tanke på deras maffiga ankomst är det kanske inte helt oväntat att de älskar äventyrsfyllda böcker, men vi läser även en hel del lugna och mysiga böcker. Jag arbetar som förskollärare och har läst en läs- och skrivutvecklingskurs samt en barnbokslitteraturkurs i min utbildning. Jag tycker också väldigt mycket om att skriva själv. För tillfället har det resulterat i två böcker som jag tryckt upp för eget bruk.

3 reaktioner till “En egen mina vänner-bok”

  1. Wow.. ser jättefint ut!

    jag gör mina böcker hos http://www.solentro.se, detta för att jag inte vill ladda ner program på min dator och jag är inte så haj på layout o sånt där… men jag vill ha något ”riktigt” att bläddra i… gör oftast hårdbundna böcker men spiral ser också bra ut!

    Bra idé med att göra en egen mina vänner bok…

    ha de/hampus

  2. Spiral passade väldigt bra till en bok som man ska skriva i, tycker jag. Det är lätt att få den att ligga platt.

Kommentarer är stängda.