Erin och kungsbestarna

Nu i början av sommaren gav Ordbilder Media ut den andra delen i Besttjusaren. Denna del avslutar den japanska fantasyberättelsen om den speciella tjejen Erin. Erin har lyckats bli vän med ett av rikets allra största odjur, en kungsbest. Erins mamma kom från ett fördrivet folk och avrättades brutalt som en följd av kontakten med de bestar som används som rikets vapen. Trots det är Erin inte rädd för att ta för sig och visa sina förmågor.

Den andra boken om Erin kretsar kring den hemlighet som hennes mammas folk, aryofolket, bär på, en hemlighet som bevarats i flera hundra år. Erin märker snart att denna hemlighet gör att aryofolket vill få Erin att avsluta sin vänskap med den kungsbest som hon sköter om. Men varför är det egentligen så farligt att bli vän med de väldiga djuren? I den episka berättelsen om Erin fortskrider även en politisk intrig där en maktkamp mot rikets heliga drottning startats. Och Erin tvingas inse att hennes erfarenheter kan komma att utnyttjas i den här maktintrigen.

Trots att handlingen utspelas under flera år får man en personlig bild av Erin och sökandet efter jaget samt den vänskap hon utvecklar med besten Riran. Genom drottningens livvakt Iar, som avsagt sig ett vanligt liv för att enbart tjäna drottningen, ges berättelsen ytterligare en dimension där längtan, identitet och även kärlek kommer in i bilden.

 

Läs om den första boken om ErinBesttjusaren – 2: Kungsbestarna

Författare: Nahoko Uehashi
Förlag: Ordbilder förlag
Antal sidor: 255
Rekommenderad ålder: 13+
ISBN: 9789185269242
Köp: t.ex. på Adlibris eller Bokus

Författare: Emma Lindström

Jag heter Emma Lindström och tycker att det är jättespännande att få ta med dig på några av de resor jag gör i barnböckernas värld. För det mesta läser jag för mina två barn, Elis, som föddes direkt efter stormen Gudruns ankomst vintern 2005 och Olof, som föddes fredagen den 13, våren 2007. Med tanke på deras maffiga ankomst är det kanske inte helt oväntat att de älskar äventyrsfyllda böcker, men vi läser även en hel del lugna och mysiga böcker. Jag arbetar som förskollärare och har läst en läs- och skrivutvecklingskurs samt en barnbokslitteraturkurs i min utbildning. Jag tycker också väldigt mycket om att skriva själv. För tillfället har det resulterat i två böcker som jag tryckt upp för eget bruk.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *