Jag är hungrig

Vi har gått och blivit storgillare av djurböcker i vår familj sedan sonen kom för fem år sedan. När han själv skulle välja vilken bok han ville ta med sig att berätta om på förskolan senast blev det Så funkar småkryp och han berättade med stor inlevelse och trollband publiken (kompisar och fröknar) med fakta om insekter! Därför tyckte vi att det skulle vara roligt att läsa Jag är hungrig för att lära oss mer om vad lite större djur äter.

I den här boken får man träffa djur från den svenska skogen och sjön; bland andra berguv, huggorm, varg, älg, bäver, vildsvin och igelkott. På varje uppslag presenteras ett djur med sitt latinska och svenska namn, och förutom matvanor får man lite mer fakta om djuret också (t.ex. att berguven har fantastisk hörsel, att gäddans kropp är sval och slemmig och att skogsharen får vit päls på vintern). Visste du att gråsälen snittar upp torskens buk med sina klor för att komma åt den smaskiga levern? Eller att vargen gärna äter blåbär och lingon? Men vilket djur är det som tycker om hallonpaj?! Det får du veta på bokens sista sida! ;-)

Jättebra bok med fina illustrationer och både intressanta och roliga faktatexter. Jag hoppas på fler böcker från Anna Roos och Maria Nilsson Thore!


Jag är hungrig
Författare: Anna Roos
Illustratör: Maria Nilsson Thore
Förlag: Alfabeta bokförlag
Antal sidor: 28
ISBN: 9789150113273
Köp: t.ex. på Adlibris eller Bokus

Kanske gillar du också:

Författare: Helena Eriksson

Jag heter Helena Eriksson och är beroende av böcker av alla slag! Jag tycker om att läsa tyst, läsa högt, läsa för njutning, läsa för att lära och att läsa för att ge andra en upplevelse. Att hjälpa andra att upptäcka glädjen med att läsa försöker jag göra ofta genom att läsa för min son (född 2006) för min dotter (född 2010) och i mitt yrke som lärare för mina tonårselever.

En kommentar till “Jag är hungrig”

  1. Hej Helena!
    Vad roligt att läsa dessa rader om hur din son berättar om småkrypen. Hoppas att intresset för djur och natur fortsätter att växa!
    Vänligen,
    Teresa Romano

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *