Så sjukt kär

Måns är kär i Emma.

Fel. Måns är helt sjukt kär i Emma. Vad ska han göra?

Det här är en bok som handlar om att våga berätta för den man är kär i vad man tycker. Det är läskigt, förstås, för man vet ju inte hur hon eller han kommer att reagera! Men om man vågar fråga och allt går bra kan det bli väldigt, väldigt bra!

Måns vågar och Emma säger ja till att gå på bio med honom! Men så blir han sjuk. Vilken otur!

Ett uppslag ur Så sjukt kär

Trots att boken är lätt att läsa och väldigt kort når personernas känslor ända fram till läsaren. På några få enkla rader framgår just hur nervöst och pirrigt förväntansfull Måns är:

Idag ska jag fråga.
Vill du gå på bio? Med mig?
Just så ska jag fråga. Om hon kommer till skolan idag.
Jag ska bjuda henne. Jag har sparat pengar. Det räcker till godis också.

Visst känns det hur viktigt det är för honom? Han har tänkt och hoppats länge och sparat pengar för att ha råd att bjuda. Han är orolig, inte bara för vad hon ska svara, utan också för om hon överhuvudtaget kommer till skolan. Hela boken är väldigt fint skriven och vad jag gillar allra mest är att Emma verkar så mysig. Jag förstår varför Måns är kär i just henne!

Så sjukt kär är första delen i en lättläst serie om Måns och Emma, som passar både nybörjarläsaren och lite äldre barn/ungdomar med lässvårigheter. Fiffigt nog framgår inte vilken ålder Måns och Emma har, och kärlek kan ju alla råka ut för, så de kan egentligen vara allt från sju till femton.

En kul bonus är att det finns en intervju med författaren Mårten Melin i slutet.

Jag ser fram emot att se vad som händer i nästa del!


Så sjukt kär
Författare: Mårten Melin
Illustratör: Helena Bergendahl
Antal sidor: 22
Förlag: Nypon
ISBN: 9789186447274
Köp: jämför priser

Författare: Helena Ferry

Jag heter Helena Ferry och gillar att läsa, skriva och dricka te. Medan barnen var små läste jag såklart mycket småbarnsböcker och skrev ofta om dem här på Barnboksprat. Jag läser fortfarande kapitelböcker med yngsta barnet. och ungdomsböcker läser jag gärna för min egen skull. Jag tycker för övrigt att vuxna borde läsa mer ungdomsböcker! Det händer att jag lobbar för det lite diskret genom att ge bort ungdomsböcker i present. Till vardags jobbar jag med att bygga webbplatser. Det praktiska arbetet med bloggen bakom kulisserna faller därför på min lott, faktiskt är jag mer administratör än skribent numera. Mer om mig finns att läsa på min vardagslivsblogg Helenas dagar.

4 reaktioner till “Så sjukt kär”

  1. Författarens närvaro (presentationer, intervjuer m.m.) i allt fler (barn- och ungdoms-) böcker är ett intressant fenomen som jag nyligen har bloggat om på Formoms hemsida.

    Marit

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *