Läskigt nära

Nu är den tredje och sista boken om Måns och Emma här. De två första, som Barnboksprat skrivit om tidigare, heter Så sjukt kär och Kyssas typ.

I den här boken blir det lite läskigt. Inte bara för att det unga kärleksparet börjar komma närmare varandra än de varit förut, utan för att de tittar på läskig film också. Måns är glad att de är hemma hos honom, så att han slipper gå ensam hem i mörkret sedan. Men sen ber Emma honom följa henne hem…

Måns och Emma-böckerna är fina och väldigt lättlästa böcker om den allra första kärleken. Mårten Melin skriver om känslor så att de känns och om människor så att man tycker om dem.

Det känns bra att det finns böcker om vanliga killar som kan visa känslor – både kärlek och rädsla.


Läskigt nära
Författare: Mårten Melin
Förlag: Nypon förlag (2011)
Antal sidor: 24
Lix-värde: 12
Rekommenderad åldersnivå: från 10 år
ISBN: 9789186447588
Köp: t.ex. hos Adlibris, Bokus eller Nypon.

Kanske gillar du också:

Författare: Helena Ferry

Jag heter Helena Ferry och gillar att läsa, skriva och dricka te. Barnböcker läser jag med mina barn Ava och Sander (födda 2008 och 2012), ungdomsböcker läser jag helt och hållet för min egen skull. Jag tycker att vuxna borde läsa mer ungdomsböcker! Det händer att jag lobbar för det lite diskret genom att ge bort ungdomsböcker i present. Till vardags arbetar jag som systemutvecklare på ett konsultbolag. Jag tycker det är roligt med webbutveckling och det praktiska arbetet med bloggen bakom kulisserna faller därför på min lott. Mer om mig finns att läsa på min vardagslivsblogg Helenas dagar.

1 reaktion till “Läskigt nära”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *