Det bidde ingen bokklapp…

För lite mer än ett år sedan började jag arbetet med en egen kapitelbok till mina barn. Jag har skrivit och redigerat och tecknat, men det tar tid, har jag tvingats inse. Min förhoppning var att få färdigt boken nu till julen, men så bidde det inte. Men vad blir det då?

Förhoppningsvis ska en intensiv slutspurt resultera i ett färdigt verk till min sons sexårsdag i slutet av januari.

Den färdiga boken kommer att vara en kapitelbok om en tjej som heter Liv. I början möter vi henne på en cirkus. Där bor hon tillsammans med sina bästa vänner råttan Ratzjo och trolldamen Inna (jag kallar henne trolldam eftersom trollkarl utgår från en manlig norm).

Liv är ganska tuff och vet att hon klarar av mycket. Men en pengagalen cirkusdirektör sätter stopp för tryggheten hon känt på cirkusen när han tvingar henne att gå på lina. Liv förstår att hon måste rymma. Trolldamen Inna ger henne rådet att leta efter ett djupt hål i en saltstad. Men Inna kan tyvärr inte följa med själv, hon måste först befria cirkusens två sorgsna elefanter.

Vad är en saltstad och varför ska Liv åka dit? I jakten på svaret på de frågorna stöter Liv på intressanta platser och människor, varav två personer får väldigt stor betydelse för henne: den jämngamla Petri, som är lite rädd men väldigt snäll och Marko, den dragspelande mannen med buskig mustasch och solskensleende.

Det är en bok om att känna sig övergiven och utsatt, men också om kamp för såväl trygghet som frihet. Andra teman är vänskap, gemenskap och jämlikhet. Slutligen är det en bok om att finna magin mitt i en grå och kall verklighet.

Allt detta, inklusive ett trettiotal illustrationer, är tänkt att få plats på ungefär 130 sidor.

Nu vill jag passa på att önska er alla många mysiga sagostunder under resten av detta år och ett gott nytt år!

Författare: Emma Lindström

Jag heter Emma Lindström och tycker att det är jättespännande att få ta med dig på några av de resor jag gör i barnböckernas värld. För det mesta läser jag för mina två barn, Elis, som föddes direkt efter stormen Gudruns ankomst vintern 2005 och Olof, som föddes fredagen den 13, våren 2007. Med tanke på deras maffiga ankomst är det kanske inte helt oväntat att de älskar äventyrsfyllda böcker, men vi läser även en hel del lugna och mysiga böcker. Jag arbetar som förskollärare och har läst en läs- och skrivutvecklingskurs samt en barnbokslitteraturkurs i min utbildning. Jag tycker också väldigt mycket om att skriva själv. För tillfället har det resulterat i två böcker som jag tryckt upp för eget bruk.

2 reaktioner till “Det bidde ingen bokklapp…”

  1. Åh, vad roligt att du delar med dig och vad spännande det låter! Lycka till med skrivarspurten!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *