50000 ord på 30 dagar

Det har inte hänt så mycket med mitt skrivande på sistone. Ingenting, faktiskt. Är jag nöjd med det? Nej, givetvis inte. Vad är det som är så svårt då? Att få tid. Är det en giltig ursäkt..? Nej! Man får ta sig tid! Men jag tycker det är väldigt svårt att ta sig den tiden mitt i det vanliga livet, alltid, jämt. Åtminstone när man inte är mitt uppe i ett engagerande projekt. Så nu ska jag hårdsatsa i november. Jag lägger allt annat åt sidan (nåja, i den mån det är möjligt…) och inleder ett nytt skrivprojekt som legat och grott i bakhuvudet en tid. För andra gången i mitt liv ska jag vara med i NaNoWriMo och sporras att skriva 50000 ord på 30 dagar. Jag lyckades 2006, så jag vet att det inte är omöjligt. Jag hade förstås oceaner av tid 2006 jämfört med nu, men jag vill ändå försöka.

Ni kommer att kunna följa mig här. Jag kallar mig helfena (vem har sagt att efternamnsbokstaven nödvändigtvis måste stå sist?), berättelsen kallas Drömfångarna, eller möjligtvis Felicia och Lillebror räddar drömfångarna och så här sammanfattade jag den på infosidan:

En morgon vaknar Felicia och Lillebror av att väckarklockan skräller i föräldrarnas sovrum. Mamma och pappa är omöjliga att väcka. Och när de går ut inser de att det inte bara är mamma och pappa. Hela staden sover!

Nu ska den bara skrivas också…

Författare: Helena Ferry

Jag heter Helena Ferry och gillar att läsa, skriva och dricka te. Medan barnen var små läste jag såklart mycket småbarnsböcker och skrev ofta om dem här på Barnboksprat. Jag läser fortfarande kapitelböcker med yngsta barnet. och ungdomsböcker läser jag gärna för min egen skull. Jag tycker för övrigt att vuxna borde läsa mer ungdomsböcker! Det händer att jag lobbar för det lite diskret genom att ge bort ungdomsböcker i present. Till vardags jobbar jag med att bygga webbplatser. Det praktiska arbetet med bloggen bakom kulisserna faller därför på min lott, faktiskt är jag mer administratör än skribent numera. Mer om mig finns att läsa på min vardagslivsblogg Helenas dagar.

2 reaktioner till “50000 ord på 30 dagar”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *