Sara H – ny bloggare på Barnboksprat

Hej allihop!

Jag heter Sara och är ny bloggare här på Barnboksprat. Jag var redan som liten en bokslukare som startade med Max-pekböcker i bibliotekshyllorna för att senare gå vidare till fantasy-, psykologi- och föräldraskapshyllorna.

Jag har en 3-årig dotter som heter Molly som delar mitt stora intresse för böcker. Som många andra barn älskar hon nallar och söta djur. Hennes egna nallar är namngivna efter Stina Wirséns böcker om Lilla Nalle (och Stora Nalle).

Som feminist är jag noggrann med vilken bild av kön som böckerna förmedlar. Jag försöker aktivt välja böcker som jag anser stärker min dotters könsidentitet och som ger en bra bild av det motsatta könet. Ett annat tema jag är intresserad av är HBT och heteronormativiteten – ett ämne som tyvärr sällan finns med i barnböckerna.

Det ska bli väldigt roligt att få skriva om barnböcker här på Barnboksprat! Jag hoppas att ni ska tycka att det är kul att läsa om mina tankar om litteraturen som finns tillgänglig för barnen idag.

Till vardags jobbar jag som webredaktör/webdesigner på en webbyrå i Göteborg och jag har ett stort intresse för föräldraskap, psykologi, samhällsfrågor och jämställdhet.

Författare: Sara H

Jag heter Sara och är en riktig biblioteksknarkare. Jag var redan som liten en bokslukare som startade med Max-pekböcker i bibliotekshyllorna för att senare gå vidare till science fiction-, psykologi- och föräldraskapshyllorna. Jag har två döttrar födda 2007 och 2011. Båda barnen delar mitt stora intresse för böcker. Yngsta dottern Stella har varit en bokälskare sedan tidig ålder, hon tycker särskilt om Stina Wirséns Vem-böckerna och böcker om fåglar. Själv har jag ett stort intresse för dinosaurier som jag har lyckats smitta ner min äldsta dotter Molly med genom ett stort antal dinosaurieböcker för barn (dock känns det som att nästan alla dinoböcker är för barn...). Jag är utbildad medie- och kommunikationsvetare och har även studerat kulturvetenskap och sociologi. Som feminist är jag noggrann med vilken bild av kön som böckerna förmedlar. Jag försöker aktivt välja böcker som jag anser stärker mina döttrars könsidentitet. Ett annat tema jag är intresserad av är HBTQ och heteronormativiteten - ett ämne som tyvärr inte så ofta finns med i barnböckerna. Till vardags jobbar jag som webredaktör/webdesigner på en webbyrå i Göteborg och jag har ett stort intresse för föräldraskap, psykologi, samhällsfrågor och jämställdhet.

2 reaktioner till “Sara H – ny bloggare på Barnboksprat”

  1. Välkommen till Barnboksprat, det är jättekul att du vill vara med oss och blogga!

  2. Det ska bli intressant att följa din läsning, jag är intresserad av mycket av detsamma du skriver om. Du har säkert redan stenkoll, men Olika förlag sysslar ju med just det du skriver om!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *