Jag tycker inte om vatten

Alf tycker inte om vatten. Nej, han rentav hatar det! Bort med det, tycker han. Bort med regn, hav, sjöar och alla oceaner…bort med allt vatten!

Alf tycker inte alls att det är roligt att vara vid plaskdammen. De andra badar men Alf undviker mest vattnet. Tyvärr råkar han bli blöt om benet när han trampar fel…himla olyckligt för honom, han som avskyr vatten.
Kanotutflykten blev inte heller så lyckad, för kanoten välter ju självklart och Alf blir plaskblöt. Allt blir blött, till och med matsäcken…
Alf tar hand om grodynglen som hans vänner samlat i diket. För han själv är inte det minsta intresserad av att vara ute i blöta diken… Grodynglen växer och växer, blir till grodor och sen släpper de ut dem igen.
Alf drömmer om vintern, då allt vatten är fruset och hårt. Oj, vad mycket roligare man har då! Man kan åka, åka, och åka pulka!


Alf blir blöt om benet när han trampar fel i plaskdammen

Jag tycker inte om vatten känns som en ovanlig vardaglig bok, om en vardaglig sak. Vatten. Jag tänkte direkt när jag läst ut den att jag tyckte massor om den. Det jag tyckte allra mest om, förutom den sköna stämningen, var att det var en bok som tillåter barn att tycka illa om något. Att man, bara för att man är barn, inte måste älska att bada och dyka, paddla kanot eller plaska runt i dammen. Det finns ju någonstans en föreställning om det här med barn, att om inte alla så åtminstone de flesta barn, älskar att bada. Så skönt med en bok som låter det vara okej att vilja slippa! Och att man får vara med ändå!

Jag tycker inte om vatten
Författare och illustratör: Eva Lindström
Förlag: Alfabeta
Antal sidor: 26
ISBN: 9789150112467
Köp: Jämför priser

Författare: Malin Skals

Jag heter Malin Skals och har alltid älskat böcker. Särskilt barnböcker har alltid legat mig varmt om hjärtat! Jag har två barn (Wilma, född 2009 och Anton, född 2013). Jag är utbildad bildlärare och studerade på Konstfack och är även mycket intresserad av illustration. Drömjobbet är barnboksillustratör. En annan av mina största drömmar är att en dag få ge ut en barnbok jag skrivit och illustrerat själv. Det är jag som ritar illustrationerna till Barnboksprat (vid olika teman etc.) och jag har även gjort headern. Följ mig gärna på instagram; wilmapalmen eller se min facebooksida; facebook.com/skalsart

En kommentar till “Jag tycker inte om vatten”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *