Begagnade böcker

Idag på min och Wilmas promenad gick vi förbi biblioteket. Där utanför stod en bokvagn full av gamla barn- och ungdomsböcker som var till salu. Jag tror att det var relativt urplockat när jag kom men jag kollade snabbt igenom vagnen (Wilma var inte på sitt bästa humör så jag ville inte stanna för länge) och fann fem böcker jag tror var värda sina 10 kronor.

PO-PO och drakarna, av CS Forester

popo-mini

Fladdermussommar, av Sarah Withrow

Frankensteins faster, av Allan Rune Pettersson

frankfast-mini

Frankensteins faster – igen! Av Allan Rune Pettersson

Doktor Dolittles cirkus, av Hugh Lofting

Alla fem för en guldpeng alltså!

Det är ju gamla låneböcker men jag har alltid tyckt att det är lite charmigt med begagnade böcker. Massor av människor har bläddrat i dem, vikt in hundöron, spillt kaffe (i detta fall kanske det är mest troligt att det blivit spillt coca cola eller saft, fast det förstås – läser jag barn- och ungdomsböcker gör ju andra vuxna det också, såsom Helena som också skriver här på Barnboksprat. Så jag tar tillbaka det där om saften. Haha!), kanske fällt en tår…så det gör mig inte mycket att böckerna är lite slitna i hörnen eller har gulnade blad.

Vad jag ville säga med det här är att man alltid kan hitta guldkorn begagnat, kort sagt! Nog för att nya böcker är mysigt och jätteroligt också men glöm inte bort antikvariaten! Där brukar man också kunna träffa snälla farbröder med skägg.

Jag slår härmed ett slag för begagnade böcker!

Författare: Malin Skals

Jag heter Malin Skals och har alltid älskat böcker. Särskilt barnböcker har alltid legat mig varmt om hjärtat! Jag har två barn (Wilma, född 2009 och Anton, född 2013). Jag är utbildad bildlärare och studerade på Konstfack och är även mycket intresserad av illustration. Drömjobbet är barnboksillustratör. En annan av mina största drömmar är att en dag få ge ut en barnbok jag skrivit och illustrerat själv. Det är jag som ritar illustrationerna till Barnboksprat (vid olika teman etc.) och jag har även gjort headern. Följ mig gärna på instagram; wilmapalmen eller se min facebooksida; facebook.com/skalsart

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *