Vintervägen med Nore och Levi

Vintervägen med Nore och LeviVilken härlig barnbok! Det var min första reaktion när jag fick syn på Erika Palovaaras fina, lekfulla illustrationer. Författaren heter Erica Stridsman och det är en trivsam berättelse om en helt vanlig bilresa som hon har skapat. En mamma och hennes två små pojkar ska ge sig iväg till stugan i fjällen. Vägen dit är slingrig och lång. Många saker kommer att hända längs vägen. Det finns upplägg i handlingen där läsaren blir involverad. I snön ser familjen konstiga avtryck som liknar ostkrokar och svarta kulor.

Men så konstigt, vad kan det vara?

Just detta upprepande med att ställa frågan om vad det är och sedan få svaret då man bläddrar blad blir ett spännande moment vid läsningen. Jag vill inte avslöja för mycket men mimiken hos vissa djur som förekommer i boken fick mig att le. Tycker de var så skojigt illustrerade.

IMG_4377

Det enda man kan störa sig på, om man nu ska vara petig, är att barnen inte har bilbälte på sig och skuttar runt i bilen precis som man själv gjorde som barn på 70-talet. Det känns inte helt okej. Men förutom denna detalj är det en fin barnbilderbok för de minsta barnen, som jag gärna hade sett en fortsättning på med samma slags upplägg.


Vintervägen med Nore och Levi
Författare: Erica Stridsman
Illustratör: Erika Palovaara
Förlag: idus
Antal sidor: 26
Utgivning: 201302
ISBN: 9789187001505 Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Författare: Sanna Juhlin

Mitt namn är Sanna Juhlin och jag är författare. Böcker & film är mina stora intressen i livet förutom min familj. Min make och jag har två barn tillsammans, Isabelle född 2003 och Gustav född 2007. Vi bor vid solkusten, i vackra Söråker som ligger några mil norr om Sundsvall. Under våren 2013 kommer min femte barnbok ut. ”Ett hus med många dörrar” som illustrerats av Millis Sarri och är vår andra barnbok tillsammans. Vombat heter förlaget som ger ut den. Jag blir även publicerad med min andra roman. "De Sömnlösa" kommer ut som ebok under jan/feb 2013 och är en paranormal romance - alltså en kärleksroman med övernaturliga inslag. Främst älskar jag barnböcker och vi läser mycket barnböcker i vår familj. Jag tycker om helheten av en barnbok och hur den får mig att må och känna. Jag tycker även om att se/höra mina barns reaktioner då vi läser och vi diskuterar mycket kring bilder och handling. Just nu studerar jag litteraturvetenskap på Universitet och är nybliven regionombud för Västernorrland med uppdrag från Sveriges Författarförbund. Jag är också medlem i Författarcentrum Norr där man kan boka mig till olika författarbesök.

En kommentar till “Vintervägen med Nore och Levi”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *