Översvämningen

I boken Översvämningen så blir det blött.

Det katastrofala händer när det blir översvämning i den lilla staden och alla måste hjälpas åt. I början verkar det inte vara ett så stort problem. Det är ju bara lite vatten och då kan man ha på sig gummistövlar. När vattnet sedan stiger så blir det svårare att ignorera att det är översvämning och att något måste göras. Det här kan ge fina samtalsämnen med barnen om att se tecken på händelser innan, att förebygga och om vikten till samarbete.

Boken har otroligt fina illustrationer som verkligen ger kraft åt storyn.


Titel: Översvämningen
Författare/illustratör: Mariajo Ilustrajo
Förlag: Bookmark förlag
ISBN: 978-91-89585-15-7
Kan köpas på Adlibris, Bokus och flera ställen.
Tack till förlaget för recensionsexemplar.

 

Författare: Malin Tuvesson

Tvättäkta boknörd med författardrömmar och näsan i en (eller flera) böcker. Tvåbarnsförälder som gillar att dra med barnen in i böckernas värld, till bokbussen, in på biblioteket eller till bokhandlar. Folkhögskoleelev som skriver på eget manus och hoppas bli utgiven för att bocka av den där enda grejen på sin bucketlist. Skåning, kvinna och åttiotalist. Crazy cat lady, älskar pommes och snö. Bara några nyanser av det som är Malin.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *