Kan du trösta Lilla kanin?

Lilla kanin har ramlat och slagit sig. Kan du hjälpa honom? Blås på såret, sätt på ett plåster och säg en särskild ramsa. Kanske kan det hjälpa.

Det här är en interaktiv berättelse som passar bra till det barn som börjar förstå enklare instruktioner. Den charmiga kaninen är uttrycksfull och förmedlar känslor som många barn kan känna igen från en gång när de ramlat och slagit sig eller varit ledsna av andra anledningar. Det är också lätt att känna igen sig i den sköna känslan av att bli omhändertagen, att få lite extra uppmärksamhet och hjälp när en behöver den.

En berättarröst guidar barnet att hjälpa kaninen att må bättre och det finns plåster och näsdukar placerade på sidorna. Det är häftigt att få se barnet lära sig ta instruktionerna och efter några läsningar hjälpa kaninen innan barnet hört vad kaninen behöver hjälp med.
Det finns flera böcker om Lilla kanin och jag har tidigare skrivit om ”Lilla kanin badar” som har samma interaktiva upplägg.


Kan du trösta Lilla kanin?
Författare och illustratör: Jörg Mühle
Förlag: Alfabeta (2017)
ISBN: 9789150119596
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Författare: Sofie Utahs

Bokälskande smålänning som drömmer om att skriva böcker för barn och unga. Har gillat att läsa så länge jag kan minnas. Idag blir det helst ungdomslitteratur, men har på senare år blivit intresserad av böcker för yngre åldrar. Vill medverka till en bättre bevakning av barn- och ungdomslitteratur, det finns ju så mycket bra att läsa!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *