Lilla kanin badar

Lilla kanin ska bada men behöver hjälp. Vem kan hälla på schampo eller sätta på duschen när det rinner ned i ögonen? Kanske kan du det?

I takt med att ett barn växer kan det bli roligt att få hjälpa till med småsaker hemma. ”Lilla kanin badar” är en bok som lockar till just det. Boken talar direkt till läsaren och ber den om hjälp. Ropa på kaninen, hjälp honom med schampot, blås honom torr när hårtorken gått sönder. Efter att ha läst den några gånger vet min 1,5-åring precis vad hon förväntas göra vid varje uppslag och det är roligt att se henne interagera med berättarrösten och den vita kaninen. Det är roligt att få testa och blåsa, att läsa och leka tillsammans – barn och vuxen. Boken talar till fantasin, nyfikenheten och känslan av att få hjälpa till och att göra något för någon annan.

Jag kan tänka mig att den här boken kan passa för barn som vanligtvis inte har tid att sitta still och läsa. Det är svårt att bli uttråkad när man själv får vara med i berättelsen. Illustrationerna är väldigt söta och enkla och fokuserar på kaninen och det läsaren/tittaren förväntas göra.

Det här är den andra boken om Lilla kanin. Den första heter ”God natt, min Lilla kanin”, den tredje heter ”Kan du trösta Lilla kanin?” och i slutet av januari kommer ”Lilla kanin leker”. Vi ser fram emot att läsa mer!


Lilla kanin badar
Författare och illustratör: Jörg Mühle
Förlag: Alfabeta (2016)
ISBN: 9789150119121
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Författare: Sofie Utahs

Bokälskande smålänning som drömmer om att skriva böcker för barn och unga. Har gillat att läsa så länge jag kan minnas. Idag blir det helst ungdomslitteratur, men har på senare år blivit intresserad av böcker för yngre åldrar. Vill medverka till en bättre bevakning av barn- och ungdomslitteratur, det finns ju så mycket bra att läsa!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *