Ada löser ett brott

Den här höstterminen inträffar två brott. Ett benbrott. Och så ett RIKTIGT brott och det är de brotten vi får läsa om i denna bok.

Det sitter en man och tigger utanför affären där Ada bor. Han heter Florian och Ada brukar säga hej till honom. Ibland ger mamma och pappa honom pengar. Florian har fyra barn i Rumänien och Ada har sett dem på ett fotografi och lärt sig namnen. Hon vill gärna ge dem julklappar och startar en insamling i klassen. Det blir många julklappar men innan Ada hinner ge dem till Florian, så försvinner de på ett mystiskt sätt. Ada blir förtvivlad och  väldigt arg. Det är ju ett BROTT! Ada bestämmer sig för att hitta tjuven och det visar sig vara en person som hon tycker mycket om…

Denna bok passar bra för den som precis lärt sig läsa men passar också fint som högläsningsbok både hemma och i klassrummet då de dilemman Ada är med om är bra att samtala kring. Texten är lite större och boken är rik på fina och färgglada illustrationer.

Detta är bok nummer fyra men den är fristående så man behöver inte ha läst de andra böckerna för att hänga med.


Ada löser ett brott
Författare: Malin Clausson
Illustration: Cissi Wellin
Förlag: Speja Förlag
ISBN:9789188167767
Antal sidor: 101
Kan köpas hos Adlibris, Bokus med flera.

En kommentar till “Ada löser ett brott”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *