En dag på förskolan Ärtan

Bild från Bonnier Carlsen.

Ännu en gång får vi följa med Idde, Ester och Valle i deras upptåg. I denna del i serien Alla tre hänger vi med dem på förskolan, från hämtning till lämning och alla stunder däremellan från lek, mat, frukt och sovstund till toabesök och ett och annat bus. Maria Nilsson Thores varma och uttrycksfulla illustrationer i akvarell fångar verkligen barns sätt att vara och röra sig. De små filurerna som finns med här och var gör boken till en upplevelse i leendets tecken med frågor och uppslag med saker som barn kan peka på och prata kring.

Titel: En dag på förskolan Ärtan
Författare: Maria Nilsson Thore
Illustratör: Maria Nilsson Thore
Utgiven: 2021
Antal sidor: 32
Förlag: Bonnier Carlsen
ISBN: 9789179753719

Kan lånas på bibliotek och köpas på nätet.

Författare: Shima Kakoulidis

Jag heter Shima Kakoulidis och gillar både att läsa och lyssna på böcker. Det är väldigt kul att som barnbokspratare få möjlighet att lyfta pärlor inom barnboksvärlden för de viktigaste personerna som finns – barnen! Som digital designer har jag alltid användaren i fokus genom alla steg i designarbetet. Detsamma gäller då jag illustrerar och utvecklar koncept för vidare produktutveckling. Det användarfokuset vill jag ta med i mina recensioner som barnbokspratare. Jag tycker det är viktigt att prata med och till barn och inte för dem, därför skulle jag vilja bidra med att lyfta barnböcker som faktiskt är skrivna på det sättet. Jag tror att sådana barnböcker är tidlösa och kan läsas om och om igen under en barndom och sedan återupptäckas av samma barn men i vuxen ålder. Några barnboksförfattare som jag redan här vill tipsa om är Antoine de Saint-Exupéry, Oliver Jeffers, Daniel Salmieri, Matt de la Peña och Jon Klassen för att nämna några. Med ett enkelt språk skapar dessa författare en nyanserad värld med ett djup för barn och vuxna att upptäcka med hjärtat i fokus.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *