Kian och katten

Kian bor i ett hus tillsammans med sin mamma pappa och en katt. Katten vill leka men varken mamma eller pappa vet hur man gör. Tur att Kian vet!

I den här boken har katten en central roll, dels för att den ber om uppmärksamhet för att få några behov tillfredsställda, dels för att den är större än andra katter. Katter är kända för att vilja stå i centrum och den önskan tar Kian på största allvar. Han är dessutom den som förstår katten bäst. Inte vill katten ha banan som mamman erbjuder, nej, mjölk är bättre. Men Kian har koll.

Det finns igenkänning för flera i den här boken: kattmänniskor, barn som kan själva och föräldrar som ofta har mycket annat för sig. Eller vill föräldrarna att Kian ska få upptäcka själv och känna sig stor? Storyn och bilderna är finurliga och passar bra för det mindre barnet. Texten är repetitiv vilket gör att det är lätt att lära sig texten och handlingen, för den här boken har vi läst många gånger. Illustrationerna är enkla och min ettåring lärde sig snabbt hitta det hon tycker är det roligaste – kattens svans, bollen och bananen. Den här boken har blivit en riktig favorit!


Kian och katten
Författare och illustratör: Sara Gimbergsson
Förlag: Lilla Piratförlaget (2017)
ISBN: 9789188279422

Författare: Sofie Utahs

Bokälskande smålänning som drömmer om att skriva böcker för barn och unga. Har gillat att läsa så länge jag kan minnas. Idag blir det helst ungdomslitteratur, men har på senare år blivit intresserad av böcker för yngre åldrar. Vill medverka till en bättre bevakning av barn- och ungdomslitteratur, det finns ju så mycket bra att läsa!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *