Spöken på Skatt-ön

Spöken på Skatt-ön är tredje delen om pirat-aporna där jag faktiskt inte läst de två första delarna. Det spelar dock ingen som helst roll för förståelsen av den här berättelsen.

Matrosen Klas är yngst på piratskeppet och han måste ständigt lyda de andra och bevisa att han är en värdig pirat. En dag ritar han en egen skattkarta med kritor och av en slump råkar kapten Banan-skägg hitta den och han vill genast hitta just den skatten. De hittar en ö som stämmer precis överens med skattkartan och beger sig dit men något är mystiskt med ön.

Hegas delar in sina böcker i olika läsnivåer och den här boken är på nivå 3 vilket beskrivs som ”en utmanande berättelse med ett vardagligt språk”. Det stämmer alldeles utmärkt då meningarna är korta och språket är lagom lättfattligt. Även kapitlen är korta vilket är skönt för den som kanske måste kämpa lite med läsningen. Berättelsen är rolig och lagom spännande

Det här är definitivt en bok som är gjord för att skapa läslust och det är fint och tydligt med innehållsförteckningen, de inledande karaktärs-beskrivningarna och den avslutande ordlistan. Bilderna är både fartfyllda, humoristiska och väldigt charmiga och gör att du får svårt att motstå den här boken!


Spöken på Skatt-ön
Författare: Michael Anthony Steele
Illustratör: Paulune Reeves
Serie: Pirat-apor del 3
Förlag: Hegas Förlag (2021)
ISBN: 9789178819614
Antal sidor: 43
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris
Recensionsexemplar från förlaget.

Författare: Veroniqa Sjöquist

Jag heter Veroniqa och är omåttligt förtjust i böcker och läsning sen barnsben. Då svämmade min bokhylla över av Fem-böcker, Wahlströms röd-gröna ryggar och allsköns hästböcker. Jag arbetar som lärare i åk F-3 och läser mycket litteratur för barn och unga på jobbet men också hemma för att hålla mig à jour och för att många böcker i den här kategorin helt enkelt är så vansinnigt bra! Att högläsa en bok för barn är så mycket mer än att bara läsa texten och titta på bilderna. Presentationen, uppläsningen och samtalet kring boken skapar en helhetsupplevelse.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *