Alltid här för dig – en bok om kärlek i vardagen mellan liten och stor

Bild från Rabén & Sjögren.

När jag först såg denna bilderbok fastnade jag omslagsbilden med innerliga karaktärer och en varm miljö som inbjuder till nyfikenhet. De mjuka linjerna och tonerna är genomgående i hela boken och skapar en atmosfär som förmedlar trygghet och lugn. Bokens titel färgar illustrationerna och de igenkännande vardagliga situationerna som för handlingen framåt.

Bild från Rabén & Sjögren.

Berättelsen handlar om kärlek i de små stunderna i vardagen, om att se varandra oavsett plats och tid och att på ett kärleksfullt sätt upptäcka nya saker tillsammans. En ömsint bilderbok att läsa och upptäcka om och om igen.

Titel: Alltid här för dig
Författare och illustratör: Laura di Francesco
Utgiven: 5 februari 2021
Antal sidor: 32
Kategori: 0-3 år
Förlag: Rabén & Sjögren
ISBN: 9789129730104

Finns att låna på bibliotek och köpa på nätet.

Författare: Shima Kakoulidis

Jag heter Shima Kakoulidis och gillar både att läsa och lyssna på böcker. Det är väldigt kul att som barnbokspratare få möjlighet att lyfta pärlor inom barnboksvärlden för de viktigaste personerna som finns – barnen! Som digital designer har jag alltid användaren i fokus genom alla steg i designarbetet. Detsamma gäller då jag illustrerar och utvecklar koncept för vidare produktutveckling. Det användarfokuset vill jag ta med i mina recensioner som barnbokspratare. Jag tycker det är viktigt att prata med och till barn och inte för dem, därför skulle jag vilja bidra med att lyfta barnböcker som faktiskt är skrivna på det sättet. Jag tror att sådana barnböcker är tidlösa och kan läsas om och om igen under en barndom och sedan återupptäckas av samma barn men i vuxen ålder. Några barnboksförfattare som jag redan här vill tipsa om är Antoine de Saint-Exupéry, Oliver Jeffers, Daniel Salmieri, Matt de la Peña och Jon Klassen för att nämna några. Med ett enkelt språk skapar dessa författare en nyanserad värld med ett djup för barn och vuxna att upptäcka med hjärtat i fokus.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *