När Tomten blev av med sitt skägg

Nu har julen just passerat men Tomten är ju ständigt högaktuell i barnens värld.

Nina Wahlund har skrivit en bok om när Tomten blev av med sitt skägg och den har illustrerats av Emmalill Frank.

I den här boken lär vi känna Tomten och Tomtemor men också deras små nissar som bor med dem på Nordpolen. I deras hem är det alltid liv på luckan och de har mycket att göra inför jul då Tomten ska leverera julklappar till alla barnen.

På kvällen när de äter så kladdar Tomten ner sitt skägg med maten. Oj, så jobbigt det är att ha så långt skägg när man ska äta!

I en spännande bok får vi veta hur det gick till när Tomten vaknade en morgon och var renrakad! Hur skulle det gå? Ingen kommer ju att känna igen Tomten och hur kommer det sig att hans skägg försvunnit?

Boken har ganska mycket text och det är lite för mycket för att vara en bilderbok att läsa på en kväll. Jag valde att dela upp läsningen på flera kvällar och den skulle passa bra som en av de första kapitelböckerna till en nybörjarläsare eller kanske som en bok att återkomma till varje jul som högläsning.

Illustrationerna i boken är som framsidan lovar väldigt färgsprakande och fina. Med enkla medel skapar illustratören känslor i karaktärernas ansikten och kroppsspråk som ger liv åt texten.

Det här är en mysig julbok att läsa med barnen.


Titel: När Tomten blev av med sitt skägg
Författare: Nina Wahlund
Illustratör: Emmalill Frank
Förlag: Visto förlag
ISBN: 978-91-7885-294-9
Kan köpas på Adlibris och Bokus med flera.
Tack till förlaget för recensionsexemplar.

Författare: Malin Tuvesson

Tvättäkta boknörd med författardrömmar och näsan i en (eller flera) böcker. Tvåbarnsförälder som gillar att dra med barnen in i böckernas värld, till bokbussen, in på biblioteket eller till bokhandlar. Folkhögskoleelev som skriver på eget manus och hoppas bli utgiven för att bocka av den där enda grejen på sin bucketlist. Skåning, kvinna och åttiotalist. Crazy cat lady, älskar pommes och snö. Bara några nyanser av det som är Malin.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *