Lätta fakta om virus

Det finns mer än 60 böcker i Berghs serie Lätta fakta och de handlar om allt möjligt från djur och natur till historia och fordon. Förra året kom en aktuell bok om klimatet och nu handlar det alltså om virus. Jag som jobbar med elever i just precis den här målgruppen kan intyga att de är väldigt, väldigt intresserade av virus och då särskilt covid-19 nu såklart.

De här böckerna är väldigt lättlästa med stor text, korta enkla meningar och tydliga små kapitel. De förklarar på ett pedagogiskt och underhållande sätt och innehåller rikligt med fina fotografier och roliga illustrationer. I den här boken får du veta vad virus är, hur de fungerar och hur kroppen och vetenskapen bekämpar dem. Jag kan tänka mig att boken både stillar nyfikenheten hos den unge läsaren men också väcker lusten att vilja veta mer. En perfekt kombination helt enkelt eftersom mer kunskap aldrig kan vara fel!

 

 

 

 


Lätta fakta om virus
Författare: Daniel Waluszewski
Illustratör: Kjell Thorsson
Serie: Lätta fakta
Förlag: Berghs förlag (2021)
ISBN: 9789150224115
Antal sidor: 32
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris
Recensionsexemplar från förlaget.

Författare: Veroniqa Sjöquist

Jag heter Veroniqa och är omåttligt förtjust i böcker och läsning sen barnsben. Då svämmade min bokhylla över av Fem-böcker, Wahlströms röd-gröna ryggar och allsköns hästböcker. Jag arbetar som lärare i åk F-3 och läser mycket litteratur för barn och unga på jobbet men också hemma för att hålla mig à jour och för att många böcker i den här kategorin helt enkelt är så vansinnigt bra! Att högläsa en bok för barn är så mycket mer än att bara läsa texten och titta på bilderna. Presentationen, uppläsningen och samtalet kring boken skapar en helhetsupplevelse.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *