Ihop i smyg

Klara går i femman. Hennes gamla bästis Sia har fått en ny bästis, Olivia, som är ny i klassen och som bestämmer allt. Till exempel att allt Klara och Sia förut gillade är töntigt. Ingenting är längre som vanligt, och nu har Klara inte någon att prata med. Men kanske kan hon prata med Albin? Albin som hon varit kär i jämt. Fast det finns ett problem: Olivia har bestämt att Sia ska bli ihop med Albin.

Detta är en mysig bok och jag tänker på feelgood medan jag läser. Boken tar upp en del relevanta ämnen för mellanstadiet som att känna sig utanför, nya konstellationer i gruppen, vänskap och att vara kär. Det finns en igenkänning i boken och boken är välskriven. Man ser karaktärerna och miljöerna framför sig medan man läser boken. Emma Askling har gjort ett bra jobb för slukarna.

När jag slår ihop boken känner jag att jag gärna hade fortsätt följa dessa barn.


Ihop i smyg
Författare: Emma Askling
Form: Eva Lindeberg
Förlag: Rabén & Sjögren
ISBN: 9789129726886
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *