Efterlysning: bok om docka som flyger iväg från en picknick

Sarah skriver så här till oss:

Jag söker namnet på en (tecknad) barnbok som jag minns från min barndom.

Den handlar om en flicka som går på picknick med sin docka/nalle. Jag tror dockan/nallen heter Ellinor. Någonting händer under picknicken så att dockan flyger iväg. Och boken handlar om att flickan ska få dockan åter. Det är vad jag minns men hur mycket jag än söker så hittar jag den inte.

Är det någon som känner igen detta och kan hjälpa Sarah?

Författare: Helena Ferry

Jag heter Helena Ferry och gillar att läsa, skriva och dricka te. Medan barnen var små läste jag såklart mycket småbarnsböcker och skrev ofta om dem här på Barnboksprat. Jag läser fortfarande kapitelböcker med yngsta barnet. och ungdomsböcker läser jag gärna för min egen skull. Jag tycker för övrigt att vuxna borde läsa mer ungdomsböcker! Det händer att jag lobbar för det lite diskret genom att ge bort ungdomsböcker i present. Till vardags jobbar jag med att bygga webbplatser. Det praktiska arbetet med bloggen bakom kulisserna faller därför på min lott, faktiskt är jag mer administratör än skribent numera. Mer om mig finns att läsa på min vardagslivsblogg Helenas dagar.

En kommentar till “Efterlysning: bok om docka som flyger iväg från en picknick”

  1. Vi fick svar på Facebook! Boken är Fannys fantastiska mamma av Rosemary Wells.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *