Ada löser ett bråk

Ada ska börja i tvåan efter sommaren. Hon börjar bli stor. Det känns både bra och inte bra. Särskilt nu när hon snart ska ha ett jättesvårt matteprov. Dessutom har hon blivit osams med Hilda. Och Sigrid. Och storasyster. Ja, faktiskt har det blivit väldigt mycket bråk på sista tiden. För mycket tycker mamma som säger att Ada måste lära sig att BEHÄRSKA SIG. Det tycker Ada är det svåraste som finns. Det är till och med ett svårt ord att stava till. Ada försöker lösa alla problem, både i matteboken och på skolgården. Men ibland blir det bara bråk

Detta är bok nummer tre i serien om Ada men böckerna kan läsas utan att man läst första eller andra boken. Det är en lättläst bok med många illustrationer och större text.

Hög igenkänning av att vara både liten och stor ibland och att kunna hålla styr på sina känslor. Längst bak i boken finns lite tips på hur man kan göra för att lära sig att behålla sitt lugn i intensiva situationer. En bok som passar att läsas både hemma och i klassrummet.


Titel: Ada löser ett bråk
Författare: Malin Clausson
Illustratör: Cissi Welin
Förlag: Speja förlag
ISBN: 9789188167460
Kan köpas hos Adlibris och Bokus med flera
Tack till förlaget för recensionsexemplar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *