Ödesryttarna. Mörkret faller

Mörkret faller är tredje och avslutande delen om de fyra Ödesryttarna och deras kamp mot ondskan. Del 1 kan du läsa om här och del 2 här.

Berättelsen tar vid där Legenden vaknar slutade och Lisa, Alex, Anne och Linda har precis insett att det är de själva som släppt lös en massa magi på Jorvik. Nu behöver de lära sig att kontrollera all den här magin och helst så snart som möjligt för att inte Jorvik ska slukas av ondskan. Självklart går det inte helt smärtfritt, något är knasigt med hästarna och var och en har också egna bekymmer att tampas med.

Det är ett bra slut på en väldigt fartfylld och fängslande trilogi det här. I andra delen var det nästan lite för mycket action för min smak men här tycker jag att det stannar upp lite mer och vi lär känna tjejerna bättre och kommer närmare inpå dem. Det är så fint att läsa om deras vänskap, och ibland ovänskap och sen njuter den gamla ryttaren i mig alltid av att läsa om ryktstöv och lösgörande övningar. Fastän det handlar om uråldrig magi så känns allting trovärdigt och väl förankrat i det moderna samhället. Jag måste liksom titta på kartan några extra gånger för att förvissa mig om att Jorvik faktiskt inte existerar där ute i havet mellan Storbritannien och Norge…

För dig som inte får nog av Ödesryttarna finns också en novellsamling, Fyra berättelser från Jorvik, där du får lära känna alla fyra tjejerna lite bättre och varje novell finns även i ljudboksformat om du föredrar det. I höst kommer också en ny bok, Spökhistorier från Jorvik, där de fyra ryttarna berättar spökhistorier för varandra men plötsligt så är de själva mitt uppe i något läskigt…

 

 

 

 

 


Ödesryttarna. Mörkret faller
Författare: Helena Dahlgren
Serie: Star Stable (del 3)
Förlag: Bonnier Carlsen (2020)
ISBN: 9789178032419
Antal sidor: 269
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris
Recensionsexemplar från förlaget.

Författare: Veroniqa Sjöquist

Jag heter Veroniqa och är omåttligt förtjust i böcker och läsning sen barnsben. Då svämmade min bokhylla över av Fem-böcker, Wahlströms röd-gröna ryggar och allsköns hästböcker. Jag arbetar som lärare i åk F-3 och läser mycket litteratur för barn och unga på jobbet men också hemma för att hålla mig à jour och för att många böcker i den här kategorin helt enkelt är så vansinnigt bra! Att högläsa en bok för barn är så mycket mer än att bara läsa texten och titta på bilderna. Presentationen, uppläsningen och samtalet kring boken skapar en helhetsupplevelse.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *