Historien om Titanic

Titanic är kanske världens mest kända fartyg och 1912 sjönk hon i Nordatlanten. Faktaboken Historien om Titanic går på ett lättsamt men ganska detaljerat sätt igenom historien och myten kring Titanic samt händelseförloppet vid själva olyckan.

Detta är antingen en bok man river av om man är intresserad eller så kan man läsa lite i taget. Den går ganska ingående in på hur skeppet byggdes och vad tankarna kring det hela var. Man får lära sig om klassskillnader och hur tufft livet kan vara.

I början får man lära känna några av personerna som åkte med båten. Man får ett ansikte istället för endast en siffra. Däremot hade vi glömt vilka de i början av boken var när vi kom till slutet så vi fick bläddra lite fram och tillbaka. Det gjorde vi annars också när vi läste (vi som läste var 7 år, 10 år och 40 år). Mest för att vi ville bli påminda om detaljer vi gått igenom innan.

Det finns mycket att titta på medan man läser och boken är utformad så att man kan leta efter en viss person eller situation. Det skapar en aktivitet hos barnet. Illustrationerna uppskattades.

Boken skapade en hunger efter mer info om Titanic hos oss.


Titel: Historien om Titanic
Författare: Francesca Baines
Illustratör: Steve Noon
Förlag: Tukan förlag
ISBN: 9789177837183
Kan köpas hos Adlibris och Bokus med flera
Tack till förlaget för recensionsexemplar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *