Löftet

loftetI en grå stad som verkar sakna liv, där människor försörjer sig på att sno väskor och plånböcker, möter vi en berättare. En dag när hen ska sno en väska från en tant, säger hon: ”Om du lovar att plantera dem, så släpper jag taget”. Det leder till något som förändrar allt.

I ett grått, individuellt samhälle som många gånger verkar ha tappat bort kärleken, vill denna bok visa på något stort, fint och viktigt. Den vill visa på att enkla saker, som några ekollon, kan ge ljusglimtar och till och med förändra liv. Är det inte precis vad vi behöver? Små glimtar av något bättre, som kan få växa och förhoppningsvis flytta på allt det grå.

Boken klassas som en barnbok. Jag tror den vill ge hopp och inspirera till ett mer kärleksfullt liv med mottot ”pay it forward” istället för ”behåll allt det goda för dig själv”. Jag tror på att boken kan ge barn något bra. Jag tror också på att boken kan bli en ögonöppnare för vuxna, för vad vi sprider vidare till våra barn och hur de ser på världen. Bild och text samverkar på ett effektivt sätt och förstärker budskapet som fortfarande berör. Rekommenderas!


Löftet
Författare: Nicola Davies
Illustratör: Laura Carlin
Översättare: Åsa Lind
Förlag: Rabén & Sjögren (2015)
ISBN: 9789129695243
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Författare: Sofie Utahs

Bokälskande smålänning som drömmer om att skriva böcker för barn och unga. Har gillat att läsa så länge jag kan minnas. Idag blir det helst ungdomslitteratur, men har på senare år blivit intresserad av böcker för yngre åldrar. Vill medverka till en bättre bevakning av barn- och ungdomslitteratur, det finns ju så mycket bra att läsa!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *