Gasten

gastenSå är äntligen femte delen, Gasten, i serien PAX här! De två första delarna, Nidstången och Grimmen, kan du läsa om här och tredje och fjärde delen, Mylingen och Bjäran, kan du läsa om här.

I Gasten leder några barns Svarta Madame-lek till att tre gastar kommer till Mariefred och snart håller de på att gastkrama hela familjer till döds. Samtidigt tar Magnar Iris under sina vingar och Alrik som nästan blev dödad av henne tidigare är inte alltför glad i detta. Träslöjds-Thomas fortsätter att vara pest och pina men den här gången har Viggo fått en hämnd-idé.gasten_bild

Ännu en gång så lyckas Larsson-Korsell-Jonsson med att snickra ihop en riktigt bra bok med hög bladvändar-faktor. Gasten fortsätter på Mylingen-spåret med att vara rejält läskig då ondskan här främst riktar sig mot barn. Vissa av bilderna är ganska skrämmande och jag kan tänka mig att det finns en och annan tänkt läsare som faktiskt tycker att böckerna är för läskiga. Här hemma har jag dock en orädd 9-åring som gärna läser dem och jag själv älskar som vanligt illustrationerna, socialrealismen och den urbana fantasyn.

Medan vi väntar ända till våren med att få läsa den spännande fortsättningen i Näcken rekommenderar jag alla som vågar att kika in hos de unga killarna i Hagby film som skapat välgjorda kortfilmer av några av PAX-böckerna.


Gasten
Författare: Åsa Larsson & Ingela Korsell
Illustratör: Henrik Jonsson
Serie: PAX (del 5)
Förlag: Bonnier Carlsen (2015)
ISBN: 9789163879838
Antal sidor: 195
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Författare: Veroniqa Sjöquist

Jag heter Veroniqa och är omåttligt förtjust i böcker och läsning sen barnsben. Då svämmade min bokhylla över av Fem-böcker, Wahlströms röd-gröna ryggar och allsköns hästböcker. Jag arbetar som lärare i åk F-3 och läser mycket litteratur för barn och unga på jobbet men också hemma för att hålla mig à jour och för att många böcker i den här kategorin helt enkelt är så vansinnigt bra! Att högläsa en bok för barn är så mycket mer än att bara läsa texten och titta på bilderna. Presentationen, uppläsningen och samtalet kring boken skapar en helhetsupplevelse.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *