Böcker om flyktingbarn

Ingerun på Boktjuven har skickat en utmaning: tipsa om böcker om flyktingbarn. Utmaningen kommer ursprungligen från Janina på Bläddra! Bläddra!. Barnboksprat har grävt i arkiven och hittat:

Vet du fler? Tipsa gärna!

Författare: Helena Ferry

Jag heter Helena Ferry och gillar att läsa, skriva och dricka te. Medan barnen var små läste jag såklart mycket småbarnsböcker och skrev ofta om dem här på Barnboksprat. Jag läser fortfarande kapitelböcker med yngsta barnet. och ungdomsböcker läser jag gärna för min egen skull. Jag tycker för övrigt att vuxna borde läsa mer ungdomsböcker! Det händer att jag lobbar för det lite diskret genom att ge bort ungdomsböcker i present. Till vardags jobbar jag med att bygga webbplatser. Det praktiska arbetet med bloggen bakom kulisserna faller därför på min lott, faktiskt är jag mer administratör än skribent numera. Mer om mig finns att läsa på min vardagslivsblogg Helenas dagar.

3 reaktioner till “Böcker om flyktingbarn”

  1. Hej! Jag tror verkligen på att litteratur kan hjälpa oss i livet. Efter att jag hade jobbat många år skolan och träffat många barn med invandrarbakgrund fick jag en idé om en bok. Det blev Resan till sommaren, en barnbok för 8-12åringar. Den handlar om den afghanska pojken Rami som flytt från kriget med sin mamma och två bröder, pappan dog i kriget innan han hann komma till Sverige. Flickan Freja blir Rami bästa vän. De gör en tidsresa med hennes magiska halsband, till den svenska sommaren. Boken vill förmedla kärlek till människor, förståelse för olikheter och respekt. Jag önskar att boken skulle fungera som en bro mellan svenskar och invandrare, att den skulle läsas i skolan och diskuteras. Rasism och främlingsfientlighet måste bekämpas med alla medel.
    Vill ni läsa mer om boken kan ni gå in på förlagets sida http://www.idusforlag.se/resan_till_sommaren eller på min blogg: http://www.annasskrivarblogg.wordpress.com
    Tack för ett bra initiativ.
    /Anna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *