Böcker om flyktingbarn

Ingerun på Boktjuven har skickat en utmaning: tipsa om böcker om flyktingbarn. Utmaningen kommer ursprungligen från Janina på Bläddra! Bläddra!. Barnboksprat har grävt i arkiven och hittat:

Vet du fler? Tipsa gärna!

Kanske gillar du också:

Författare: Helena Ferry

Jag heter Helena Ferry och gillar att läsa, skriva och dricka te. Barnböcker läser jag med mina barn Ava och Sander (födda 2008 och 2012), ungdomsböcker läser jag helt och hållet för min egen skull. Jag tycker att vuxna borde läsa mer ungdomsböcker! Det händer att jag lobbar för det lite diskret genom att ge bort ungdomsböcker i present. Till vardags arbetar jag som systemutvecklare på ett konsultbolag. Jag tycker det är roligt med webbutveckling och det praktiska arbetet med bloggen bakom kulisserna faller därför på min lott. Mer om mig finns att läsa på min vardagslivsblogg Helenas dagar.

3 reaktioner till “Böcker om flyktingbarn”

  1. Hej! Jag tror verkligen på att litteratur kan hjälpa oss i livet. Efter att jag hade jobbat många år skolan och träffat många barn med invandrarbakgrund fick jag en idé om en bok. Det blev Resan till sommaren, en barnbok för 8-12åringar. Den handlar om den afghanska pojken Rami som flytt från kriget med sin mamma och två bröder, pappan dog i kriget innan han hann komma till Sverige. Flickan Freja blir Rami bästa vän. De gör en tidsresa med hennes magiska halsband, till den svenska sommaren. Boken vill förmedla kärlek till människor, förståelse för olikheter och respekt. Jag önskar att boken skulle fungera som en bro mellan svenskar och invandrare, att den skulle läsas i skolan och diskuteras. Rasism och främlingsfientlighet måste bekämpas med alla medel.
    Vill ni läsa mer om boken kan ni gå in på förlagets sida http://www.idusforlag.se/resan_till_sommaren eller på min blogg: http://www.annasskrivarblogg.wordpress.com
    Tack för ett bra initiativ.
    /Anna

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *