Jordens mystiska platser

Jordens mystiska platserBöcker om mystiska platser som t.ex. Bermudatriangeln, Påskön eller Atlantis finns det ganska många av. Platser som dessa har fascinerat människor under alla tider, och det verkar som att de behåller sin aura av mystik och fångar intresse även i våra dagar.

I boken Jordens mystiska platser finns de platser jag nämnt ovan, men också en rad andra som jag inte läst så mycket (eller alls) om tidigare. För att nämna några: Djävulen stad i Kina, Area 51 i USA och Katakomberna i Paris. Det här är en bok som passar utmärkt för en nyfiken tjej eller kille som har fått lite läsvana. Det är väldigt spännande läsning, och till en del av fenomenen har man även skrivit vilka förklaringar och teorier som finns runt det mystiska.

Det kan vara intressant att diskutera tillsammans med barnet – vad tror du och vad tror jag? Hur kommer det sig att det finns sådana här platser och varför tror människor att det händer mystiska saker där? Finns det bevis eller är det bara påhitt? Läs själv och se vad du tror!

Jag har tidigare recenserat Jordens försvunna skatter i samma serie.


Jordens mystiska platser
Författare: Jens Hansegård
Förlag: Bonnier Carlsen (2015)
ISBN: 9789163883644
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Författare: Helena Eriksson

Jag heter Helena Eriksson och i juli 2019 kom jag tillbaka som skribent för Barnboksprat efter en tids frånvaro. Jag längtade tillbaka och togs emot med öppna armar! Mina barn börjar bli ganska stora nu (födda 2006 och 2010), så kommande recensioner blir nog till större delen av ungdomsböcker. Det gynnar ju även mig i mitt yrke som lärare i svenska och engelska på högstadiet. För övrigt så tycker jag om jordnötsringar, choklad, att baka och att skriva brev (på de gamla hederliga viset, med papper och penna)!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *