Vargskräck

vargskräck bildJeanette Bergenstav är frilansjournalist som här debuterar som författare med barnboken Vargskräck. Hon tyckte att det saknades böcker om hundar och bestämde sig för att skriva en barnbok i deckargenren. Detta är första delen i en tänkt serie.

Elvaåriga Flingan och hennes pudel Buffy stöter på något oväntat på en skogspromenad. Något som skrämmer dem båda. Snart dyker vargrykten upp och sprider skräck i Torslanda. Och vad är det som egentligen pågår i ”Häxans” hus? Flingan och hennes storebror Theo hamnar i ett spännande äventyr.

Det är en trevlig och underhållande bok. Det är bara jag som inte kommer riktigt överens med den. Jag gillar inte de långrandiga förklaringar man får om händelser, hundar och människor. Jag förlorade tålamodet emellanåt. Sedan är jag inte en riktig hund-älskare för att ta till mig boken till hundraprocent. Men tycker man om hundar och gillar spänning så tror jag man får en roande lässtund med denna bok. Det är säkerligen något som saknas bland alla häst-böcker.


Vargskräck – en hunddeckare med Flingan & flocken
Författare: Jeanette Bergenstav
Förlag: Idus
Serie: Flingan & flocken (del 1)
Läsålder: 9-12 år
Antal sidor: 264
Utg.datum: 2015-06-11
ISBN: 9789175772103 Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Författare: Sanna Juhlin

Mitt namn är Sanna Juhlin och jag är författare. Böcker & film är mina stora intressen i livet förutom min familj. Min make och jag har två barn tillsammans, Isabelle född 2003 och Gustav född 2007. Vi bor vid solkusten, i vackra Söråker som ligger några mil norr om Sundsvall. Under våren 2013 kommer min femte barnbok ut. ”Ett hus med många dörrar” som illustrerats av Millis Sarri och är vår andra barnbok tillsammans. Vombat heter förlaget som ger ut den. Jag blir även publicerad med min andra roman. "De Sömnlösa" kommer ut som ebok under jan/feb 2013 och är en paranormal romance - alltså en kärleksroman med övernaturliga inslag. Främst älskar jag barnböcker och vi läser mycket barnböcker i vår familj. Jag tycker om helheten av en barnbok och hur den får mig att må och känna. Jag tycker även om att se/höra mina barns reaktioner då vi läser och vi diskuterar mycket kring bilder och handling. Just nu studerar jag litteraturvetenskap på Universitet och är nybliven regionombud för Västernorrland med uppdrag från Sveriges Författarförbund. Jag är också medlem i Författarcentrum Norr där man kan boka mig till olika författarbesök.

En kommentar till “Vargskräck”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *