Simma Sam

Simma SamSimma Sam är den nionde boken i den lättlästa serien ”Djurkompisar” från Bonnier Carlsen. Det är korta texter skrivna med versaler, perfekta för nybörjarläsaren.

Syskonen Lisa och Lasse och riktiga djurvänner; de har en kattunge som heter Frasse och två kaniner som heter Bruno och Hasse. När boken börjar träffar vi alla fem ute i trädgården där de hoppar över egentillverkade hinder och har skoj. När telefonen ringer ropar mamman att morbror Ville vill prata med någon av dem, och det visar sig att familjen ska komma att utökas med fler djur – Ville vill ge barnen sitt akvarium.

Förutom att vara en trevlig berättelsen om barn som tycker om djur är boken också pedagogisk, här får man se lite grann hur man gör när man startar upp ett akvarium och en beskrivning av vad det är man behöver ha i det. Men, lite spänning ska vi väl ha också…?

Ville har glömt locket till akvariet och ska åka hem och hämta det. Och tänker ni liksom jag på kombinationen akvarium med fiskar utan lock och en kattunge i huset?! Mycket riktigt, Frasse är väldigt nyfiken på fisken Sam och rätt som det är ligger Sam på golvet och sprattlar. Precis då kommer Lisa in i rummet!

Gullig bok med fina illustrationer; rekommenderas!

Barnboksprat har även recenserat följande böcker i serien ”Djurkompisar”:

Hitta Bosse

Lilla Lollo


Simma Sam
Författare: Margareta Nordqvist
Serie: Djurkompisar (del 9)
Förlag: Bonnier Carlsen (2015)
ISBN: 9789163882746
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Författare: Helena Eriksson

Jag heter Helena Eriksson och i juli 2019 kom jag tillbaka som skribent för Barnboksprat efter en tids frånvaro. Jag längtade tillbaka och togs emot med öppna armar! Mina barn börjar bli ganska stora nu (födda 2006 och 2010), så kommande recensioner blir nog till större delen av ungdomsböcker. Det gynnar ju även mig i mitt yrke som lärare i svenska och engelska på högstadiet. För övrigt så tycker jag om jordnötsringar, choklad, att baka och att skriva brev (på de gamla hederliga viset, med papper och penna)!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *