Nosebleed Studios Stora Mangasamling

noseTokgillar denna bok!

Nosebleed Studios är en mangastudio som här har samlat sina fyra talangfulla medlemmar, alla med individuella karriärer, i ett späckat seriealbum. Natalia Batista kände jag till sedan tidigare då jag har recenserat hennes charmfulla serie ”Mjau!”. Den recensionen kan ni läsa HÄR.

Gillar man serier och Manga så kommer man att bli helt såld på detta samlingsalbum. Jag har alltid fascinerats av serier och tycker det är ett helt fantastiskt hantverk att kunna teckna och uttrycka en historia i bilder. Men vad som gör den här boken så bra är att tecknarna är så närvarande. Den innehåller inte bara serier som de gjort var och en för sig, utan är också uppbyggd med anekdoter där man får läsa smått hur de tänkt och känt då de skapat sin serie. Man får en inblick i deras arbete – hur ritar man en serie? Man får en inblick i vilka de är och vad de gillar. Det är skisser på karaktärer, vilket måste vara mycket uppskattat för de som själva vill lära sig rita. Hoppas nu inte serietecknarna tycker att vi bryter en etisk regel här men min 11 åriga dotter älskar att fylla i färger i de svart-vita illustrationerna. Hon försöker också härma och rita olika slags figurer i mangastil så för henne blir denna bok något av en kunskapskälla där hon lär sig en massa.

manga 1

manga 2

manga 3

manga 4

Vad tycker då min 11 åriga dotter och jag om själva serierna i boken?

Det är såklart avslutande berättelser. En del långa och en del korta. Alla ritar manga men man kan tydligt skilja de fyra tecknarna åt, både i berättelse och i själva ritandet. En del historier är dramatiska och vemodiga. Mycket fina! Andra något luddiga med slut som jag inte fann tillfredställande. Humorn är ständigt närvarande och både min dotter och jag gillar verkligen den tydliga mimik som karaktärerna får när en duktig tecknare gestaltar känslor.

Bilden till höger ser ni hur min dotter har fyllt i färger på egen hand.

Nosebleed Studios Stora mangasamling innehåller serier skapade av:

Catarina Batista

Natalia Batista

Alice Engström

Joakim Waller

En mycket fin gåva att ge till någon som älskar att teckna och läsa serier. Här möter vi gosiga talande djur, sjöjungfrur, vampyrer, pirater, kärlek och spänning i ett rafflande tempo och med stort underhållningsvärde. Läs och njut!


Nosebleed Studios Stora mangasamling
Författare & serietecknare: C.Batista, N.Batista, Engström och Waller
Bokförlag: Nosebleed Studios
Utgivning: 201501
Antal sidor: 454
Läsålder: 9-12 år
ISBN: 9789197960434 Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

 

 

 

 

Författare: Sanna Juhlin

Mitt namn är Sanna Juhlin och jag är författare. Böcker & film är mina stora intressen i livet förutom min familj. Min make och jag har två barn tillsammans, Isabelle född 2003 och Gustav född 2007. Vi bor vid solkusten, i vackra Söråker som ligger några mil norr om Sundsvall. Under våren 2013 kommer min femte barnbok ut. ”Ett hus med många dörrar” som illustrerats av Millis Sarri och är vår andra barnbok tillsammans. Vombat heter förlaget som ger ut den. Jag blir även publicerad med min andra roman. "De Sömnlösa" kommer ut som ebok under jan/feb 2013 och är en paranormal romance - alltså en kärleksroman med övernaturliga inslag. Främst älskar jag barnböcker och vi läser mycket barnböcker i vår familj. Jag tycker om helheten av en barnbok och hur den får mig att må och känna. Jag tycker även om att se/höra mina barns reaktioner då vi läser och vi diskuterar mycket kring bilder och handling. Just nu studerar jag litteraturvetenskap på Universitet och är nybliven regionombud för Västernorrland med uppdrag från Sveriges Författarförbund. Jag är också medlem i Författarcentrum Norr där man kan boka mig till olika författarbesök.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *