Rita lätt: Fantasifigurer

rita latt fantasifigurerI några få steg kan ett resultat nås via denna lilla bok! Ett resultat som dessutom liknar någonting. Här finner jag äntligen en bok med bilder som visar att det går att göra något roligt av bara ett par streck och former, som byggs på. Och lite färg förstås. En bra manual för den som kört fast i att få fram en figur som alls liknar en figur av något slag.

Välj på t.ex.: ett skelett, en drake och Kleopatra! Sedan kan möjligheterna till att skapa en serie infrias. Esbjörn Jorsäter ger också tipsen på att få fram enkla ansikten och figurer som visar känslor. I många andra fantastiska böcker har denne skapare visat att det finns goda knep att teckna varelser och ting i vår omvärld. Just denna bok är enkel och vänder sig till de små i sitt direkta tilltal, men det ger också en fin möjlighet att göra något kreativt tillsammans med barn. I samma serie finns boken Rita lätt: Djur.

Tidigare finns en av alla i den rika bokfloran recenserad av Sanna Juhlin här på Barnboksprat: Teckna vilda djur.

Skelett

 

 

 

 

 

DrakeKleopatra


Rita lätt: Fantasifigurer
Författare & illustratör: Esbjörn Jorsäter
Förlag: Bonnier Carlsen (2015)
Antal sidor: 48
ISBN: 9789163882777
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Författare: Malin Alvasdotter

Mitt namn är Malin och jag har 6 barn födda mellan 1998-2015 och jag tycker att deras bokintresse ger mig en bra inblick i olika sorters böcker för olika åldrar. Jag är utbildad inom Biblioteks- och informationsvetenskap och skriver själv på olika bokprojekt, så där som säkert många skrivande drömmande själar gör. I mitt skrivande för barn är det poetiska i livet och i naturen min drivkraft. Mitt intresse för miljö är mycket stort och tidigare drev jag bloggen MalvaLin, som också är mitt miljövänliga företags namn. Jag tilltalas oerhört av vackra eller spännande illustrationer. Det kan avgöra om jag tar en bok i min hand och sådan var jag även som barn, på gott och ont. Men det är ju så att bilder kan vara fantastiska ihop med en text och jag uppskattar även när böcker för äldre barn har illustrationer.

2 reaktioner till “Rita lätt: Fantasifigurer”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *