Ny barnbokspratare: Karin Almerén

Hej!

Mitt namn är Karin Almerén och jag är ny bloggare på Barnboksprat. Jag är oerhört peppad på att få kombinera mina två intressen; barnlitteratur och kommunikation, det ska bli så spännande! Jag har två barn, födda 2008 och 2012, som är den största anledningen till mitt intresse för just barnlitteratur, men jag har alltid läst mycket. Det blir stor variation i läsandet med en tvååring och en sexåring hemma, allt från pekböcker till kapitelböcker.

Jag är lite extra nyfiken på barnlitteratur som har ett genus- och mångfaldsperspektiv, men jag gillar även att dyka ner i mina egna gamla bokgömmor och dela mina barndomsfavoriter med mina barn.

Min första kurs på universitetet var “litteratur och drama” som sedan följdes av studier i ekonomi och statsvetenskap för att slutligen mynna ut i att det är med kommunikation och text som jag vill arbeta, vilket jag också gör till vardags.

Det var kort om mig, vi ses på Barnboksprat!

/Karin

Författare: Karin Almerén

Jag heter Karin Almerén och jag tycker att barnböcker och annan barnkultur är något av det bästa att förgylla vardagen med. Tillsammans med mina två barn, födda 2008 och 2012, konsumerar jag allt från pekböcker till kapitelböcker, barnpoddar, teaterföreställningar och ljudböcker så mycket som jag hinner. Jag är lite extra nyfiken på barnlitteratur som har ett genus- och mångfaldsperspektiv, men jag gillar även att dyka ner i mina egna gamla bokgömmor och dela mina barndomsfavoriter med mina barn. Till vardags arbetar jag med kommunikation på en onlineavdelning, men den första kursen som jag läste på universitet var “litteratur och drama” sedan följde studier i ekonomi och statsvetenskap, jobb på olika myndigheter för att slutligen mynna ut i att det är för text och kommunikation mitt hjärta klappar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *