Barnens aktivitetsatlas

Barnens aktivitetsatlasÅh, jag vill verkligen att mina barn ska tycka att den är boken är rolig – en bok som är en blandning mellan fakta och pyssel! Det hade jag säkerligen tyckt om jag hade varit i min sons ålder (8 år), kanske får jag faktiskt tycka det fastän jag är 40 år? Först får man plocka fram ett pass som sitter i en ficka i boken och innan man kliver vidare ut i världen finns ett uppslag som talar om hur man använder atlasen. Man får bland annat reda på att passet innehåller frågor för varje kontinent, hur man gör platta kartor av en jord som är rund, vilka symboler som visar huvudstäder, floder etc. och vilka färger som representerar olika klimatzoner.

Passet har uppslag som motsvarar uppslagen i själva atlasen. Varje uppslag består av två delar: ”Visste du detta?” där man kan läsa korta fakta om t.ex. natur, minnesmärken och heliga platser och ”Var på kartan?” där man får leta upp i vilken ruta i atlasen motsvarande illustration av ”saken” finns. Även på den sidan finns korta fakta om olika saker; allt från kryddmarknader till väderstationer.

Atlasen innehåller färgglada kartor med roliga illustrationer där man kan se lite kända byggnader, sporter, folkslag, djur m.m. Längst bak i boken finns ett ark med klistermärken – det är både flaggor och lite andra märken som ska klistras här och där i både atlas och pass. Återkommande för varje kontinent är en faktaruta där man får veta vilken som är det största bergskedjan, största landet, största öken, största sjö och den längsta floden. En liten ruta visar också kontinenten i förhållande till resten av världen.

Det är ett fint material som verkligen lockar till användning. Jag blir nyfiken på att lära mig mer om de olika länderna och hoppas att barnen i familjen kommer att känna likadant.

Bokuppslag i Barnens aktivitetsatlas


Barnens aktivitetsatlas : [ett interaktivt & roligt sätt att utforska din värld : innehåller vykort, pass och över 250 klistermärken]
Författare: Jenny Slater
Förlag: Ordalaget (2014)
ISBN: 9789174690859
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Författare: Helena Eriksson

Jag heter Helena Eriksson och i juli 2019 kom jag tillbaka som skribent för Barnboksprat efter en tids frånvaro. Jag längtade tillbaka och togs emot med öppna armar! Mina barn börjar bli ganska stora nu (födda 2006 och 2010), så kommande recensioner blir nog till större delen av ungdomsböcker. Det gynnar ju även mig i mitt yrke som lärare i svenska och engelska på högstadiet. För övrigt så tycker jag om jordnötsringar, choklad, att baka och att skriva brev (på de gamla hederliga viset, med papper och penna)!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *