Sisters

sisters 2Stor igenkänningsfaktor och en träffsäker ton i denna franska succéserie som berättar om två systrars vardag. Omotståndligt roligt!

Så står det på baksidan av detta nya seriemagasin, utgiven av Gaspard bokförlag. Detta är deras första album men Sisters har gjort succé i de fransktalande länderna.

Det handlar om storasyster Wendy, på gränsen till tonåring, och hennes lillasyster Marine. Man får följa dem i deras vardag, hemma och i skolan. Varje uppslag (sida) har sin avslutande historia med en humoristisk knorr. Ibland också som en enda bild på en sida. Jag gillar de starka färgerna och den uttrycksfulla mimik som är i serietidningsstilen. Det går inte att ta miste på känslorna. Här får vi följa två systrar i deras kärlek och omtanke, men också i strider och konflikter. Att ha en härmande lillasyster i hasorna är inte det lättaste men det skildrar också fint gemenskapen man ändå har inom en familj. Ironisk men lättsam humor. Det finns enormt mycket temperament i de här två systrarna. Jag tror man både som vuxen och barn kan skratta åt dem och känna igen sig i deras stora och små konflikter. Speciellt gör jag det som har en 5 år yngre syster, även om vi tillsammans inte var såhär vilda.

IMG_7811

 

Sedan är jag svag för serietidningar. Tycker det är en helt unik konstart i sig och ett väldigt bra sätt att lära sig förståelse och sammanhang när text och bild sammankopplas så fint. Så har ni barn & tonåringar som gillar serietidningar med humor så rekommenderar jag denna i julklapp. Mycket roligt och underhållande.


Sisters – 1. Familjeband
Originaltitel: Les Sisters 1 Un air de famille
Förlag: Gaspard
Antal sidor: 46
Utgiven: 20141119
ISBN: 9789198206104 Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Författare: Sanna Juhlin

Mitt namn är Sanna Juhlin och jag är författare. Böcker & film är mina stora intressen i livet förutom min familj. Min make och jag har två barn tillsammans, Isabelle född 2003 och Gustav född 2007. Vi bor vid solkusten, i vackra Söråker som ligger några mil norr om Sundsvall. Under våren 2013 kommer min femte barnbok ut. ”Ett hus med många dörrar” som illustrerats av Millis Sarri och är vår andra barnbok tillsammans. Vombat heter förlaget som ger ut den. Jag blir även publicerad med min andra roman. "De Sömnlösa" kommer ut som ebok under jan/feb 2013 och är en paranormal romance - alltså en kärleksroman med övernaturliga inslag. Främst älskar jag barnböcker och vi läser mycket barnböcker i vår familj. Jag tycker om helheten av en barnbok och hur den får mig att må och känna. Jag tycker även om att se/höra mina barns reaktioner då vi läser och vi diskuterar mycket kring bilder och handling. Just nu studerar jag litteraturvetenskap på Universitet och är nybliven regionombud för Västernorrland med uppdrag från Sveriges Författarförbund. Jag är också medlem i Författarcentrum Norr där man kan boka mig till olika författarbesök.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *