Tallskogens hemlighet

tallskogenKlara och Bella är två bästisar som råkar ut för olika brott som de reder ut, vilket gör att människor börjat tycka att de är duktiga på mysterium. I Tallskogens hemlighet får de vara hundvakt åt en gullig hundvalp som senare försvinner spårlöst. Vem har tagit hunden? Finns det något samband med den otäcka upptäckten de gör i skogen och det faktum att en kenneluppfödare uppför sig konstigt?

Det här är fjärde boken i serien med KLARABELLA deckarna. Jag har läst alla utom en och gillar verkligen författaren Åsa Öhnells stil. Hon har gått från första boken, som var mer mysdeckare, till att bli en författare som engagerar sig i viktiga teman som rör olaglig handel och djurplågeri.  Stilen är skriven på ett lättsamt och lättläst sätt även om handlingen är lite krånglig på sina håll i den senaste. Ändå är det väldigt spännande just för att boken börjar smågemytligt, och trissas upp då flickorna nästlar sig in i olika äventyr. Lite otäckt kan vissa partier upplevas men alla trådar reds ut vilket var ett spänningsmoment som hölls ut i det längsta. Jag kunde alls ana vad som skulle komma ske vilket är gott betyg i mina ögon.


Tallskogens hemlighet
Författare: Åsa Öhnell
Bokförlag: Idus
Utgiven: 201404
Antal sidor: 172
Läsålder: 9-12 år
Serie: Del 4 i Klarabelladeckarna
ISBN: 9789175770468 Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Författare: Sanna Juhlin

Mitt namn är Sanna Juhlin och jag är författare. Böcker & film är mina stora intressen i livet förutom min familj. Min make och jag har två barn tillsammans, Isabelle född 2003 och Gustav född 2007. Vi bor vid solkusten, i vackra Söråker som ligger några mil norr om Sundsvall. Under våren 2013 kommer min femte barnbok ut. ”Ett hus med många dörrar” som illustrerats av Millis Sarri och är vår andra barnbok tillsammans. Vombat heter förlaget som ger ut den. Jag blir även publicerad med min andra roman. "De Sömnlösa" kommer ut som ebok under jan/feb 2013 och är en paranormal romance - alltså en kärleksroman med övernaturliga inslag. Främst älskar jag barnböcker och vi läser mycket barnböcker i vår familj. Jag tycker om helheten av en barnbok och hur den får mig att må och känna. Jag tycker även om att se/höra mina barns reaktioner då vi läser och vi diskuterar mycket kring bilder och handling. Just nu studerar jag litteraturvetenskap på Universitet och är nybliven regionombud för Västernorrland med uppdrag från Sveriges Författarförbund. Jag är också medlem i Författarcentrum Norr där man kan boka mig till olika författarbesök.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *