Starcrossed: Nemesis

NemesisNemesis är den tredje och sista avslutande delen i trilogin Starcrossed. Det här är en bokserie som helst ska sträckläsas; jag hade hunnit glömma många av karaktärerna i berättelsen så det tog ett tag för mig att komma på vem som var vem den här gången. När jag hade gjort det gick läsningen (precis som med tidigare böcker) i en rasande fart eftersom det är så spännande! Genom ett ödesdigert misstag har ättlingen och halvgudinnan Helena släppt de gamla gudarna fria från sin fångenskap i Olympen. Nu kommer det med all säkerhet att bryta ut ett krig, om inte Helena tillsammans med vännen Orion och familjen Delos kommer på ett sätt att stoppa gudarnas framfart och jakt på ättlingarna!

Jag tycker så mycket om hur den grekiska mytologins historia och karaktärer har vävts in och hjälper till att skapa den här berättelsen. Det är stundtals klurigt att hålla reda på alla namn och platser, men läsningen flyter på ändå. Helena, som så klart har varit den Sköna Helena i ett tidigare liv, har genom att röra vid vattnet i floden Styx i dödsriket Hades fått tillbaka alla minnen av tidigare liv; hon minns sig själv som Helena och sin kärlek till Paris, hon minns också att hon varit Guinivere och kärleken till Lancelot…alla gånger i alla tidigare liv är det någon som ser ut som Lucas Delos som är hennes älskade. Samtidigt som hon älskar Lucas känner hon kärlek till Orion. Kärleken till Lucas är förbjuden eftersom de är kusiner enligt Helenas mamma, men i den här boken avslöjas en grym lögn som kommer att påverka hur Helena ser på sina närmaste…och framför allt hur hon ser på Lucas!

En sammandrabbning mellan gudarna och deras ättlingar är oundviklig. Kommer gudarna att ta över igen eller finner ättlingarna ett sätt att stå emot dem och lösa konflikterna? Det blir en strid där Zeus, Poseidon, Afrodite och alla mer eller mindre kända gudar dyker upp för att döda ättlingarna. Men, vad många inte vet är att Helena, i en tidigare strid (bok två) när hon nästan miste livet, har fått flera nya förmågor…Lögnkännare, Jordskakare…och den som hon kommer att ha mest nytta av: Världsbyggare! Hon kommer på ett sätt att lura Zeus, ett mycket smart sätt, som kommer att ha avgörande betydelse för framtiden.

Superspännande bok, även om jag gillade de två första böckerna bäst. Jag hoppas verkligen det kommer en filmatisering!

Jag har tidigare recenserat de två första delarna i trilogin; Helena och Hades.


Nemesis
Författare: Josephine Angelini
Serie: Starcrossed (del 3)
Förlag: Bonnier Carlsen
Antal sidor: 433
ISBN: 9789163868702
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Författare: Helena Eriksson

Jag heter Helena Eriksson och i juli 2019 kom jag tillbaka som skribent för Barnboksprat efter en tids frånvaro. Jag längtade tillbaka och togs emot med öppna armar! Mina barn börjar bli ganska stora nu (födda 2006 och 2010), så kommande recensioner blir nog till större delen av ungdomsböcker. Det gynnar ju även mig i mitt yrke som lärare i svenska och engelska på högstadiet. För övrigt så tycker jag om jordnötsringar, choklad, att baka och att skriva brev (på de gamla hederliga viset, med papper och penna)!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *